Гоце Делчев. Общината ще се включи за поредна година в

...
Гоце Делчев. Общината ще се включи за поредна година в
Коментари Харесай

Благоевград: Община Гоце Делчев ще се включи в инициативата „Часът на Земята”

Гоце Делчев. Общината ще се включи за поредна година в самодейността „ Часът на Земята ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Гоце Делчев . Тазгодишното издание на една от най-мащабните акции на природозащитната организация WWF „ Часът на Земята ” ще се състои на 30 март за времето от 20.30 часа до 21.30 часа. Темата на акцията е същото като миналогодишното – „ Свържи се с природата ”, а неин фокус е опазването на биоразнообразието.
По време на „ Часът на Земята ”, хора от целия свят алегорично угасяват осветлението в домовете си за един час. През този час знакови здания също притъмняват, а по този метод се насочва апел за по-устойчиво бъдеще.
„ Часът на Земята ” се организира за първи път през 2007 година в Австралия, а в България – през 2009 година, като всяка минала година последователите на самодейността стават от ден на ден.
Община Гоце Делчев и тази година ще се причисли към самодейността „ Часът на Земята ”, като във времето от 20.30 до 21.30 часа на 30 март 2019 година, ще угасне осветлението на знакови здания в централната част на града.
„ Призоваваме жителите на общината да поддържат самодейността и да изключат осветлението на домовете си за един час – „ Часът на Земята ”, на 30 март от 20.30 до 21.30 часа ", показват от Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР