„Гоце Делчев е символ на свободата, един от най-великите революционери,

...
„Гоце Делчев е символ на свободата, един от най-великите революционери,
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков в Благоевград : Гоце Делчев е символ на свободата 

„ Гоце Делчев е знак на свободата, един от най-великите революционери, воин, идеолог “. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в словото си във връзка тържественото отбелязване в Благоевград на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев.
„ Историята, доста хора споделят, би трябвало да се чете и да се знае, не би трябвало и да се не помни. И това в действителност е по този начин. Но историята също по този начин би трябвало да се схваща. Героите би трябвало да се почитат, само че и да се схващат техните хрумвания и завещания “, уточни министър председателят. Петков акцентира, че Гоце Делчев е човек, който ясно схваща вредата от шовинизма като за него “светът е само поле за културно състезание сред народите”.
„ Не е ли необичайно някои да се пробват да употребяват тъкмо признателността към този воин за разделяне. Нормално ли е тъкмо личността на Гоце Делчев да разделя нас, хората от двете страни на границата, които с горделивост кръщаваме нашите градове, улици, площади, учебни заведения на него? “, съобщи в словото си министър председателят Кирил Петков. По думите му, в случай че сме разбрали историята и следваме правилата на великия бунтовник, се нуждаем от промени тъкмо в тази посока. „ Защото както споделя Гоце Делчев - труд и неизменност – това е силата, благодарение на която човек става най-велик при всяко начинание “, приключи министър-председателят.
Преди тържественото отбелязване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев министър председателят Кирил Петков, президентът Румен Радев и кметът на Благоевград Илко Стоянов организираха среща.
В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР