Гоце Делчев. Днес страдаме от разединение и липса на вяра.

...
Гоце Делчев. Днес страдаме от разединение и липса на вяра.
Коментари Харесай

Евродепутатът Момчил Неков при откриването на фолклорния фестивал в с. Баня: Фолклорът и традициите формират националната ни култура

Гоце Делчев. Днес страдаме от разцепление и липса на религия. И въпреки всичко аз имам вяра, че до момента в който в България има хора като кметицата госпожа Юрганчева, като всички нас, които сме се събрали тук, с цел да отпразнуваме този празник на българщината, е жива и вярата, че ще превърнем страната си в разрастваща се, мирна и сполучлива страна. Това съобщи евродепутатът Момчил Неков при откриването на фолклорния фестивал „ Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра “ в гоцеделчевското село Баня, оповестиха от пресофиса на евродепутата .
На среща със симпатизанти беше обърнато внимание на потребността от национална тактика за минералните води. Коментира се и отчетът за развиване на планинските региони, по който Неков е съдокладчик в земеделската комисия на Европейския парламент. От своя страна евродепутатът прикани хората да дефинират кои обичайни локални артикули и храни биха могли да аплайват по европейските схеми за качество и да получат Защитено название. Неков им даде обещание поддръжка посредством своята акция „ Да защитим българския усет “.
Евродепутатът беше посетител и на обичайния Куртово Конаре Фест. На среща с производители още веднъж беше коментирана акцията „ Да защитим българския усет “. Чрез тази акция преди няколко месеца куртовският розов стартира подготовката за отбрана по европейските схеми за качество като Защитено географско напътствие и Защитено название за генезис.
Неков ще инициира среща и с млекопроизводители, с цел да обсъдят измененията в Закона за марките и географските означения. Те плануват да отпадне интернационалната отбраната по лисабонската конвенция на българските географски означения „ българско кисело мляко “, „ българско бяло саламурено сирене “ и „ български кашакавал “. „ Как ще защитим българското кисело мляко, да вземем за пример, в случай че то стане предпазено название на гърците. Има механизми, които другите страни употребяват сполучливо. И ние би трябвало да се възползваме от тях “, разяснява евродепутатът.
През 2015 година българският евродепутат започва акция, целяща идентифициране на български храни и селскостопански артикули, които могат да бъдат предпазени по европейските схеми за качество. Идентифицирани артикули включват „ Месо от източнобалканска свиня “, „ Еленски бут “, „ Смилянски боб “, „ Куртовски розов домат “, „ Странджански чай “, „ Брежански кестен “, „ Реселешки воден лук “, „ Садовски фъстък “ и други. Тези схеми дават механизъм за видимост, отбрана от фалшификати и злоупотреби и са необятно познати в Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР