Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се

...
Готово ли е обществото за автономни автомобили? Как ще се
Коментари Харесай

Мобилността и зелените решения в умните градове – във фокуса на Knowledge City 2020

Готово ли е обществото за самостоятелни коли? Как ще се развият превозът и логистиката в градовете на бъдещето? На тези и още въпроси ще отговорят специалистите по време на конференцията " Knowledge City 2020 - градове на бъдещето " , която ще се организира на 19 февруари от 09:30 часа в Capital Fort (бул. Цариградско шосе 90, София).

Новото потомство мобилни мрежи дават обещание по-високи скорости и възстановяване на живота на хората, бизнеса и обществеността. Какви запаси, нововъведения и регулации са нужни за въвеждането на свръх бързите 5G мрежи, ще разкрие представител на Ericsson Hellas по време на събитието. Как самостоятелните коли ще трансформират градовете и какъв програмен продукт за пътища би трябвало да бъде създаден, ще проучва предприемачът Никола Караманов . Ролята на споделените решения за микро подвижност върху развиването на градската среда през десетилетието пък ще разяснява Петко Анчев , действен управител на Lime България. Модератор на полемиката ще бъде Елена Кирилова , водещ на софтуерното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria и софтуерен редактор в Investor.bg .

" Knowledge City 2020 - градове на бъдещето " ще подчертава и върху наклонността от ден на ден здания да бъдат " умни ". Какви са " зелените " архитектурни решения и по какъв начин домовете могат да бъдат в действителност енергийно ефикасни? В полемика по тематиката ще бъдат наранени и наболели проблеми като качеството на въздуха, размера на зелените площи и тяхното отражение върху живота на жителите.

Събитието ще обърне взор и към общинските тактики и взаимоотношението сред бизнеса и локалната власт за развиването на умните градове. " Knowledge City 2020 - градове на бъдещето " ще покаже и сполучливи образци и положителни практики от Европа.

" Knowledge City 2020 - градове на бъдещето " е ориентирана към представители на бизнеса от сферите строителство, архитектура, вложения, технологии, енергетика, инфраструктура, финанси, банкиране и други, както и към чиновници в браншови организации, институциите и администрацията.

Събитието се реализира с поддръжката на Allterco Robotics, Europroperty - Sofia Office Center, Национална асоциация на строителните бизнесмени (НАСП). Институционални сътрудници: Българска стопанска камара, British Bulgarian Business Association, Българска стартъп асоциация, Българска фасилити мениджмънт асоциация, FIABCI. Медийни сътрудници: Bulgaria ON AIR, Bloomberg TV Bulgaria, Imoti.net, Градът медия груп, Kaldata.com
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР