Готовността на Община Пловдив да включи в границите си село

...
Готовността на Община Пловдив да включи в границите си село
Коментари Харесай

Председателят на ОбС на Родопи: Община Пловдив няма да реши проблемите на Белащица

Готовността на Община Пловдив да включи в границите си село Белащица, доказана единомислещо от пловдивските общински съветници, за мен няма изключително огромна стойност, тъй като това няма да реши проблемите на селото. Това съобщи в позиция до медиите ръководителят на Общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков.

Според него изрично няма по какъв начин на локално равнище Пловдив да помогне на прилежащото село в казуса с каменните кариери, а точно това е главният претекст на част от жителите да желаят обособяване от Община „ Родопи “.

Напротив, аз пък приканвам моите сътрудници в никакъв случай да не поддържат сходно реципрочно решение “, напомни позицията си Георги Цанков. Според него е нереалистично пловдивската администрация да извърши обилно декларираните си планове. „ Чухме обещания за десетки милиони, които ще се налеят в селото; щели да се подобрят и транспортните връзки, да има нова детска градина, че и футболен стадион. Ето обаче какво ще се случи в действителността: главният проблем ще остане и кариерите няма да изчезнат като с магическа пръчица, белащенци ще заплащат в пъти по-високи налози и такса боклук, а на този стадий Община Пловдив само е подсигурила едвам 200 000 лв., освен това, в случай че присъединението се случи. В този смисъл намирам решението на пловдивския локален парламент за прекомерно сантиментално, недобре премислено и напълно пожелателно.

Силно се надявам в Община „ Родопи “ да проявим здрав разсъдък и да запазим привилегиите, които имат в този момент нашите поданици. Защото неслучайно ползата към живеенето и правенето на бизнес в нашата община през последните години е голям “, добави Георги Цанков.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР