Готовността на германския канцлер Олаф Шолц да обсъди уреждането на

...
Готовността на германския канцлер Олаф Шолц да обсъди уреждането на
Коментари Харесай

Кремъл поощри Шолц за преговори с Путин

Готовността на немския канцлер Олаф Шолц да разиска уреждането на обстановката в Украйна с съветския президент Владимир Путин е значим сигнал. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Той акцентира, че думите на Шолц са значими, тъй като до неотдавна Германия беше една от страните на груповия Запад, които изцяло изключваха всевъзможни договаряния с Путин. Според Песков тази позиция не е била градивна.

Говорителят на Кремъл означи, че Москва приветства готовността на немския канцлер за разговор. По думите му Владимир Путин остава отворен за разговор във връзка с обстановката в Украйна.

Песков уточни, че Кремъл към момента не е получил никакви действителни оферти от Германия или други западни страни за образуване на контакти с съветския президент. Той добави, че времето ще покаже дали изказванията са подплатени с действителна готовност и дали ще последват някакви начинания.

Междувременно Русия счита гарантирането на своята сигурност за основно изискване за разрешаване на украинската рецесия, посочи Песков. Според него диалозите за уреждането обстановката в Украйна несъмнено няма да бъдат лесни. Той добави, че по този начин или другояче всички войни приключват на масата за договаряния, приключват с мир.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР