Готовността е нетрайна, казва ръководителят на US силите в Южна

...
Готовността е нетрайна, казва ръководителят на US силите в Южна
Коментари Харесай

Пролетни учения в Сеул: Топ американски генерал вижда промяна в ядрената заплаха от Пекин

" Готовността е нетрайна ", споделя ръководителят на US силите в Южна Корея
Висшият боен чиновник на Съединени американски щати в Южна Корея Пол Дж. ЛаКамера сподели, че мисленето му се е трансформирало по отношение на възпирането на нуклеарните оръжия на Северна Корея. В предишното напъните бяха ориентирани към прекъсване на развиването на нуклеарните качества на Пхенян. Сега фокусът е върху това да се попречи на Ким Чен Ун да употребява оръжията, споделя четиризвездният военачалник, който управлява към 28 500 американски военни, ситуирани в Южна Корея, в изявление за .

Този месец Съединени американски щати и Южна Корея проведоха разширени годишни пролетни учения.  Броят на полевите учения е съвсем подсилен, както и участващите войски. Безпрецедентните 12 държави-членки на Командването на Организация на обединените нации вземат участие, в това число Франция, Канада и Филипините.

11-дневното образование обхвана сухопътни, морски, въздушни, кибер и галактически интервенции.

В свръхсекретен бункерен комплекс, издигнат под планина отвън Сеул, генералът споделя, че упражняват събаряне на севернокорейски ракети, бомбардиране на цели и изстрелване на снаряди. Те имат за цел да отговорят на необятен набор от евентуални закани от армията на Ким Чен Ун, прецизира ЛаКамера.
 Снимка: АР/БТА
Старият от десетилетия боен бункер се назовава " Танго " - кратко от Theatre Air Naval Ground Operations - и разполага с лабиринт от проходи. По време на учения американски и южнокорейски бойци минаха през огромното подземно оборудване, което е проектирано да издържи на тактически нуклеарен удар.
 Снимка: АР/БТА
Облечен в камуфлажна униформа, генералът, който е управлявал бойни елементи в Афганистан, Ирак и Сирия, стои в това, което би било главната командна и контролна зала за въоръжен спор със Северна Корея.

" Това е центърът, това е мозъкът ", споделя той. - " Това са хората, които вършат цялата магия да се случва. "
 Снимка: АР/БТА
След като става бригаден военачалник преди повече от десетилетие, ЛаКамера напомня надписа върху монета, която има тогава: " Адаптирай се или загини ". Сега той постоянно предизвиква войските с думите " Готовността е нетрайна ".
 Снимка: АР/БТА
Наскоро Ким даде на чиновниците във Вашингтон и Сеул доста аргументи да се приготвят за евентуален конфликт. През последните дни управлява севернокорейските артилерийски учения, ориентирани към Сеул, и фиктивното завладяване на южнокорейски граничен пост, оповестяват държавните медии.
 Снимка: АР/БТА
Генерал Кан Шин Чул назовава оръжията на Северна Корея практична, явна и ясна опасност. Южнокорейският четиризвезден военачалник съпостави контрастратегията с опит за реализиране на невъзможност в шаха.

" Това е метафора, само че ние се опитваме да създадем обстановка, в която другата страна да не може да употребява своите нуклеарни оръжия ", сподели Канг, заместник-генерален пълководец на Южна Корея и Съединени американски щати.
 Снимка: АР/БТА
Командване на комбинираните сили, което управлява войските на двете страни, има действен надзор над повече от 600 000 военнослужещи на дейна работа от двете страни, плюс повече от 3,5 милиона южнокорейски резервисти. " Ако Северна Корея ни предизвика, можем да бъдем по-силни и да ги покорим изцяло ", споделя Канг.
 Снимка: АР/БТА
Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол, реакционер, който поддържа твърда линия със Севера, споделя, че мирът се гради посредством мощ и  даде обещание, че отговорът на Сеул на всяка провокация на Пхенян ще бъде неведнъж по-твърд.

Повишеното напрежение сред двете Кореи надвиши грубите думи. Всеки от тях през последните месеци изстреля шпионски спътници в космоса. През януари двете страни размениха едно след друго учения с бойни стрелби. Годишно междукорейско съглашение, което имаше за цел да смекчи военните вражди, беше раздрано, вследствие на което граничните бойци от двете страни още веднъж носят оръжие.
 Снимка: АР/БТА
Акцентът на Южна Корея върху непропорционалния отговор на всяка севернокорейска провокация поражда известна угриженост за Съединени американски щати, които може би не желаят лимитирана офанзива да ескалира в по-широк спор, сподели Анкит Панда, старши помощник в програмата за нуклеарна политика във фондация " Карнеги " за интернационален мир. Определянето на това, което би могло да бъде допустим отговор за всичЮн Сук Йолки сюжети, остава в развой на работа за Вашингтон и Сеул, добави той.

Командването има действен надзор над повече от 600 000 военнослужещи на дейна работа от двете страни, плюс повече от 3,5 милиона южнокорейски резервисти. " Ако Северна Корея предизвика, можем да бъдем по-силни и да ги покорим изцяло ", сподели Канг.

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол, реакционер, който поддържа твърда линия със Севера, споделя, че мирът се гради посредством мощ е обещава, че отговорът на Сеул на всяка провокация на Пхенян ще бъде неведнъж по-твърд.

Повишеното напрежение сред двете Кореи надвишава грубите думи. Всеки от тях през последните месеци изстреля шпионски спътници в космоса. През януари двете страни размениха едно след друго учения с бойни стрелби. Годишно междукорейско съглашение, което имаше за цел да смекчи военните вражди, беше раздрано, вследствие на което граничните бойци от двете страни още веднъж носят оръжие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР