Готови сме за предсрочни избори. България има нужда от евроатлантическо

...
Готови сме за предсрочни избори. България има нужда от евроатлантическо
Коментари Харесай

Карадайъ: Готови сме за предсрочни избори. България има нужда от евроатлантическо правителство!

Готови сме за предварителни избори. България има потребност от евроатлантическо държавно управление!

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пред препълнения с хиляди хора площада в Джебел.

Той и управлението на Движението почетоха празника на града 19 май. На събитието участваха доста посетители от Турция, която на 19 май отбелязва Деня за възпоменание на Мустафа Кемал Ататюрк и празнува празника на младежта и спорта.

Тук, от този площад, би трябвало да заявим на доста висок глас: подготвени сме за предварителни парламентарни избори. В тези сложни времена след Ковид-кризата и войната в Украйна, в България би трябвало да има ценностно, хомогенно ръководство. Евроатлантическо държавно управление би трябвало да ръководи България, безапелационен бе Мустафа Карадайъ.

България има потребност от евроатлантическо държавно управление. Българските жители имат потребност от ясна посока на властта. Българският бизнес има потребност от ясно държание на властта и от нейната поддръжка. Българските жители имат потребност от поддръжката на властта. А през днешния ден България няма такава власт, съобщи още водачът на Движение за права и свободи. И още един път акцентира: " Ние сме подготвени за предварителни парламентарни избори, с цел да има ценностно евроатлантическо ръководство в България. За да има непоклатимост в България. За да можем да преодоляваме рецесиите. За да има помощ за бизнеса, с цел да има помощ за българските жители. ".

Излизайки на трибуната пред голямото голям брой, Карадайъ съобщи: " Позволете ми да Ви поднеса сърдечните поздрави на един специфичен за нас човек - нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган! ".

Председателят на Движение за права и свободи напомни мрачните събития преди 33 години, когато имаше опит за насилствена асимилация. Онзи интервал, в който със силата на оръжието се опитваха да ни лишават имената, които са записани в нашата душа с езана. Някои хора тогава можеха да си го разрешават, тъй като ние бяхме разграничени, сподели Карадайъ. И напомни: " Когато тези процеси се случваха в Западните Родопи през 64-та година, 71-ва, 73-та, ние от Източните Родопи казвахме, а те там са други. Но не мина доста време и всичко това пристигна и при нас. ".

Всеки ден би трябвало да пазиме и да отстояваме мира и демокрацията. Те не са даденост. Те са полезност, за която всеки ден би трябвало да се борим, безапелационен бе Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи напомни полицейския тормоз над членове и симпатизанти на Движение за права и свободи по време на предизборните акции предходната година.

Нашите баба и дядовци ни споделиха, че от времето на промяната на имената до през днешния ден милиция в къщите им не е влизала. Но през 2021 година преживяхме и това на изборите, сподели Карадайъ. И благодари на всички за поддръжката на изборите през 2021 година!

Времената са комплицирани и тревожни, а ние имаме власт, която не може да приказва със личните си сътрудници, камо ли да има връзка сред власт и съпротива, което е наложително в такива сложни и спешни времена, акцентира Мустафа Карадайъ. И съобщи: " Затова, по време на Рамазана ние дадохме своята посока. Казахме, че в България не се вземат решение проблемите и не се преодоляват рецесиите. Напротив, днешната власт в България основава спомагателна тревога и спомагателни рецесии. ".

Затова на нас от този площад най-вече ни отива да кажем, че имаме задача. 32-години ние следваме евроатлантическите полезности и зададохме такава посока за развиването на България, защитавайки демокрацията, съобщи Карадайъ.

Нашата задача е да пазим целостта на нашата Родина България. Да сме пазители на мира, демокрацията, сигурността на жителите и стабилността на страната, заключи водачът на Движение за права и свободи.

Специално приветствие за празника на Джебел изпрати президентът Румен Радев.

" Приемете сърдечните ми поздрави по случай празника на Джебел. История, естествени хубости и остарели обичаи се събират в родния Ви край. Лебедовите езера, водопадът, марф, Счупената планина и крепостта " Устра " пленяват с живописната си красота сърцата на докосналите се до Вашата земя ", съобщи Радев.

И добави: " Скъпи жители на Джебел, всекидневните Ви старания, обич и гостолюбие грижовно съхраняват наследеното от предците и извайват духа на сегашното, хвърляйки мост към бъдещето. Вярвам, че то ще е плодородно, споделено и по-справедливо за всички нас, които милеем за Отечеството ни. ".

Поздравителен адрес към Движение за права и свободи изпрати и президентът на Р Турция Реджеб Тайип Ердоган. Той бе прочетен от зам.-председателя на Партията на справедливостта и развиването Ефкан Аля.

В него се споделя: " Скъпи братя, приветствам ви най-сърдечно във връзка 33 годишнината от мирните Майски митинги. Почитаме с признателност героите, които са дали живота си за свободата.

Борбата на турците в България за народна власт, еднаквост и независимост е един от най-големите удари против комунистическия режим. Заслугата им за демокрацията в страната, за евроатлантическата ориентировка на България и за търсенето на мир и непоклатимост на Балканите е значима и имам вяра, че ще продължава и отсега нататък. "

На празника на общината участваха посланикът на Р Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок, зам.-председателят на Партията на справедливостта и развиването - АК празненство Ефкан Аля, зам.-главният мюфтия на България Бейхан Мехмед, зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на община Кърджали доктор инж. Хасан Азис, зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов, зам.-председателят на Народно събрание Мукаддес Налбант, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, членовете на ЦОБ Филиз Хюсменова и Камен Костадинов, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и депутат Сезгин Мехмед, регионалният ръководител на Движение за права и свободи Кърджали Ресми Мурад, народните представители Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Павлин Кръстев, Джейхан Ибрямов, Мюмюн Мюмюн, Елхан Кълков, Хайри Садъков, Гюнер Ахмед, Севим Али, Фатме Рамадан, Ешереф Ешереф.

Събитието почетоха още почетният ръководител на Конфедерацията на балканските турци в Турция Турхан Генчоглу, генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю, депутатите от турския меджлис Зафер Саръкая и Емине Гьозгеч от АК празненство, Юксел Йозкан от Републиканската национална партия - CHP, Фахретин Йокуш и Орхан Чакърлар от Партията на положителното - İYİ parti, кметът на побратимената община Йълдъръм, Бурса, Октай Йълмаз, кметът на община Нилифер, Бурса, Тургай Ердем, ръководителят на Балгйоч - Бурса, Гьокан Сьозючетин, регионални и общински ръководители и общински кметове на Движение за права и свободи от региона и страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР