Готови сме с мотивите. Двете партии, към които се обърнахме

...
Готови сме с мотивите. Двете партии, към които се обърнахме
Коментари Харесай

Нинова: БСП е готова с вота на недоверие

„ Готови сме с претекстовете. Двете партии, към които се обърнахме - „ Възраждане ” и „ ИТН ”, също направиха своите оферти. Събрани са и подписите. В Българска социалистическа партия считаме, че вотът на съмнение би трябвало да е в този момент. Заради войната в Израел средата за сигурност се усложнява, държавното управление работи несъответстващо. Самото изявление на министър Тагарев, че с 50 души ще спре гигантската мигрантска вълна, която се чака, е, меко казано, несериозно ”.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите в Сливен. За новия заем Нинова бе безапелационна: „ Лоша работа. Още когато преглеждахме бюджета през юли, ние гласувахме „ срещу ”, обяснихме, че не трябва да се усилва дълга на България.

Предупредихме, че ще се отвори недостиг в бюджета през октомври, защото не беше несъмнено, а времето удостовери - че парите по Плана за възобновяване и резистентност няма да дойдат, а бяха заложени в бюджета. Ясно беше за нас, че ще го има този недостиг. Не е редно, обаче да се попълня със заеми, нужни са повишана събираемост, битка с контрабандата и сивия бранш. ”

„ Учудваща е позицията на ГЕРБ и на Борисов ”, реагира Нинова и напомни: „ Тези циркаджилъци, които разиграва из цялата страна са потресаващи. Този заем е гласуван от 63 депутати от ГЕРБ. Ако бяха дали своят вот „ срещу ”, той нямаше да е реалност. И да се вършат, че в този момент схващат и че Асен Василев си го измислил. Асен Василев извършва решението на Народното събрание, което болшинство от ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ гласоподаваха ”.

„ Ген. Кольо Милев е честен, виновен, порядъчен и доста грижлив за Сливен и хората. Той към този момент беше градоначалник и знаете какъв брой добре се грижеше за общината. След два мандата ръководство на ГЕРБ, градът се нуждае от коренна смяна ”, съобщи Корнелия Нинова в Сливен.

По думите ѝ, 12-годишното порочно ръководство на ГЕРБ на страната се е трансферирало и към общините. „ Целият този модел съставлява едно феодализиране на общини, където хората стават подвластни от общината, подложени са напън и тормоз. На целия този модел би трябвало да се постави край.

През всичките тези години ние сме били опция на този модел и останахме единствената партия, която в никакъв случай не се прегърна с ГЕРБ. И защото смяната не можа да стане на върха, откакто ГЕРБ и ПП-ДБ се прегърнаха след парламентарните избори, време е тази смяна да стартира изпод – през общините.

Националната политика може да бъде изменена посредством избор на разнообразни кметове от модела „ ГЕРБ ” и нашите претенденти за кметове и общински съветници са извънредно подобаващи потвърдени хора за тази смяна ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

„ Човек, който стартира акцията си с машинация - ще я завърши с неуспех ”, съобщи в отговор на въпрос за Минчо Афузов. „ Още през юни месец предприемчив комитет разгласи неговата кандидатура, а през септември, когато бяха решенията на организациите на Българска социалистическа партия, да се прилепиш към Българска социалистическа партия, да мамиш с плакати, които са на Българска социалистическа партия, да влизаш в организациите на Българска социалистическа партия, да ровиш там и лъжеш хората, че си претендентът на Българска социалистическа партия - няма по какъв начин толкоз нечестна игра да бъде завършена с нещо положително ”, заключи Корнелия Нинова.
ТЕМА преди 11 часа 1020 преди 3 дни 6209 преди 3 дни 3953
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР