Готови сме с една амбициозна програма за модернизацията на градския

...
Готови сме с една амбициозна програма за модернизацията на градския
Коментари Харесай

Терзиев амбициран да оправи градския транспорт

Готови сме с една амбициозна стратегия за модернизацията на градския превоз, която ще се осъществя напред в годините. Това е значима тематика, тъй като всеки ден пътуванията са над 1,1 милиона. Това сподели на брифинг кметът на София Васил Терзиев. 

Тя ще е за близо 1 милиарда лева и ще е за закупуването на 500 нови транспортни средства до 2030 г. 

Целта е да има по-редовен градски превоз, по-малък период на очакване, удобно пътешестване в съвременни транспортни средства, по-чист въздух и опция за напредване.

Както " 24 часа " писа реализацията ще се прави на стадии през годините и ще се търси друг тип финансиране - лични средства, заеми, разнообразни европрограми. Новите трамваи ще са 108, а 40 ще бъдат осъвременени. В програмата е записана и покупката на 75 тролейбуси и 50 електробуси. Новите рейсове ще са 230. 70 от тях ще поемат линиите, които сега се обслужват от " МТК Гроуп " ООД, което ще стане в средата на 2026 година

Васил Терзиев изясни, че има цялостна визия за развиването на превоза в София с построяването на монтажни паркинги и възстановяване на пътната инфраструктура. Припомни, че сега се строят 12 метростанции и се започва построяването на двете нови спирки на метрото в " Люлин ". Важно е по-какви пътища се движим и да дадем добра опция на жителите, а не принудително да смъкваме хората от колите, каквато теза се прокрадва, изясни още Терзиев.

През последните години главният фокус на общината беше да се влага в метрото, то във връзка с наземния градски превоз имаме доста сериозен проблеми - липса на вложения, което се вижда на всички места, сподели общинският консултант от ПП-ДБ-СС Андрей Зографски. Той изясни, 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР