Готови сме от три години. Борим се толкова време, не

...
Готови сме от три години. Борим се толкова време, не
Коментари Харесай

Бербатов: В пълна готовност сме да поемем управлението на БФС

„ Готови сме от три години. Борим се толкоз време, не тъй като по този начин ни е скимнало, а тъй като имаше огромни нередности и не можеше да си затваряме повече очите. Проблемите на клубовете станаха наши проблеми. Не можехме с лека ръка да се откажем. Бяхме задължени да продължим. Сега сме на финалната права, на следващия ден е денят. Готови сме, тъй като знаем, че сме създали всичко, което зависи от нас “, съобщи Димитър Бербатов.

Бившият национал не се съмнява, че той и екипът му, в който влизат някогашният капитан на националния тим Стилиян Петров, както и Мартин Петров, са в цялостна подготвеност да поемат ръководството на БФС.

„ Тези три години бяха много тежки. В същия миг научихме много неща – където хубави, къде не толкоз. Ако ни се даде опция, след на следващия ден стартира по-трудната част – да защитим всичко това, което приказваме. Това ще бъде най-голямото предизвикателство.

Всичко би трябвало да се случва по един и същи метод. Проблемите са толкоз задълбочени, че в случай че не им обърнем внимание, ще се задълбочат още повече. Всички дружно би трябвало да започваме да бутаме леко-полеко. Има бързи победи, несъмнено. Това е част от процеса. Всичко минава през на следващия ден. Говорихме с всички клубове, тъй като по този начин задължаваше професионалната нравственос. Никой различен не го направи. Това демонстрира постоянството, с които желаеме да защитим концепциите си. Ние приветствахме рецензията на тези срещи “, сподели още някогашният голмайстор на Манчестър Юнайтед.

Трябва да има вярното обединяване. Знаем кой какво прави и какво приказва. Знаем кой има верният честен компас и в коя посока сочи. Някои хора нямат място, в случай че ние спечелим. Има хора, които толкоз години са работили в БФС – несъмнено са почнали с положителни хрумвания, само че по пътя някъде са ги изгубили “, продължи той.

Петър Величков би трябвало да влезе на Конгреса като член на Изпълкома. Ако той не влезе, има още двама или трима индивида, които не би трябвало да участват на Конгреса, само че ще са там. Трябва да има равнопоставеност. Когато няма, е ясно какво се търси. Футболната общност не знае тези неща, както и доста други образци. Долни неща, които не вършат чест на никого. Това ни дава още повече желанието и си споделяме " Правим вярното нещо ".

Имаме Изпълком и хора, които оперативно са подготвени да застъпят мигновено. Когато един човек отива на ново място, взима своя екип със себе си. Ние сме готови. В БФС има и кадърни хора. Когато една такава смяна настъпи, младите и образовани хора са добре пристигнали. Сигурен съм, че ще има такива хора, които ще желаят да оказват помощ.

Ние може да се разбираме добре и да имаме близки връзки, само че тук става въпрос за идеята, която е по-голяма от нас. Трябва обаче да се взимат тежки решения. Тепърва следва предизвикването. Когато вървим в вярната посока, няма какво да ни плаши “, сподели още Бербатов.

„ Мисля че съумях, благодарение на всички в екипа, хората, които избрахме, да бъдат потребни. Опитахме да има хора от всички сфери. Хората би трябвало да имат потенциал да взимат верните решения. Тежко беше да кажа и на хората, които няма по какъв начин в този момент да бъдат в Изпълкома.

Много пъти си приказваме за проблемите в детско-юношеския футбол. Процесът е навързан. Като стартираме от това, че няма къде да играят. Тук влиза и работата на страната. Трябва да я убедим да има инфраструктурни усъвършенствания. След това следва подготовката на треньорите. Кой образова нашите треньори? Не на последно място, моята концепция е малко по-различна. Искам да съм президентът на терен и да обикалям. Да дам мотивация и упоритост на децата. Да им покажем ние от кое място тръгнахме. Мотивацията в дребните в днешно време е доста слаба и те се разсейват елементарно. Искаме да ги държим покрай топката. Не всеки ще стане добър футболист, само че може да стане треньор или арбитър. Ако не се погрижим за играта, продуктът ни няма да е първокласен “, съобщи той пред Спортал по тематиката за проблемите в детско-юношеския футбол.

„ Това с треньорските лицензи е болна тематика. Въпреки че са направени крачки към усъвършенстване, трябват още старания. Да водиш даден клуб с лиценза на различен треньор – това нещо би трябвало да бъде прекратено. Нито един не е бил разкъсан на ПРО лиценз. Предполага се, че всички са доста добре готови. Това автоматизирано значи, че нашият футбол би трябвало да върви добре, само че някъде се губи връзката.

Когато ти си треньор в детско-юношеска школа, би трябвало да изкараш положителни футболисти. Нуждите на децата са пред твоите купи и така нататък Няма по какъв начин да вземеш едни деца и да ги водиш 7-8 години. Това не е вярно. Всеки е експерт в това, което би трябвало да направи “, добави някогашният нападател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР