Готови сме още днес да гласуваме такова решение , но

...
Готови сме още днес да гласуваме такова решение , но
Коментари Харесай

Борисов: Ако смятат, че трябва да предадем интересите си на Гърция, да спрем Балкански поток

" Готови сме още през днешния ден да гласуваме такова решение, само че това ще е национално изменничество ", съобщи още водачът на ГЕРБ в отговор на нападките от ПП-ДБ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж съобщи, че от партията му са подготвени още през днешния ден да гласоподават решение за прекъсване на " Балкански поток ", само че това би било национално изменничество. Тръбата е 100% българска, напълно на територията на България, акциите са 100% на българите, сподели водачът на ГЕРБ.

Повод за изявлението му в коридорите на Народно събрание стана предлагането на ПП-ДБ за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналата Пътна карта за плана " Турски поток ".

" Ако сътрудниците считат, че би трябвало да предадем ползите си на Гърция, може още през днешния ден да спрем " Балкански поток " или, в случай че желаят, да го пуснат на приватизацията, да видят какви пари ще вземат за него. Предлагам или да го спрем, или да го продадем. Но това ще национално изменничество, щом ще работим за ползите на други страни, то да е ясно, че работим за ползите на други страни ", съобщи водачът на ГЕРБ.

По думите му към днешна дата от " Балкански поток " има чиста облага от над 375 хиляди лв.. " Няма подобен бизнес, нещо направено у нас, което да носи подобен голям принос в пари на българите, геостратегически, виждате по какъв начин наказваме и Австрия, и Унгария, когато желаяме ", уточни той.

Днес депутатите разискват импортирания от ПП-ДБ план за основаване на краткотрайна комисия за " Турски поток ".

" Като похваля, че сме съумели да свършим нещо за 9 месеца, от ПП-ДБ се наскърбяват и излизат да ме опровергават. Нали до момента всичко беше общо - държавното управление общо, парламентарната група обща, триумфите общи ", съобщи още водачът на ГЕРБ.

Той уточни, че през този интервал имат подписани 12 законопроекта от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, 2 от Атанасов и Пеевски.

" Ако го сметнеш по трънския курс - близо 50 законопроекта, по 3 пъти да сме се виждали - от 270 дни на държавното управление над 150 дни сме били дружно ", заключи Борисов.

По думите му, обаче, в последните дни и Народното събрание, и държавното управление вършат неща, свързани с непотребни разходи.

" Сега сега, за тези няколко дни има едно ужасно надцакване кой повече пари ще похарчи - държавното управление или Народното събрание. За страдание го споделям. Ако бях министър председател, щях да се боря нито едно от двете неща да не се случи ", добави той.

На въпрос от публицисти дали в действителност и ГЕРБ не са се присъединили в това " надцакване " Борисов беше сбит: " Включихме се, несъмнено, няма да оставим на Денков и Асен Василев да дават стотици милиони в последния си ден. Така че, да, включихме се, естествено. Но в царството на лудите, единствено естествения го афишират за вманиачен. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР