Готови сме да стигнем до Народното събрание, пред парламента ще

...
Готови сме да стигнем до Народното събрание, пред парламента ще
Коментари Харесай

Служителите на оръжейна фирма, близка до Цветан Василев, заплашват с блокади

Готови сме да стигнем до Народното събрание, пред Народното събрание ще протестираме. Така чиновници на оръжейната компания ЕМКО дадоха отговор на въпроси до каква степен ще стигнат в митингите си поради краткотрайното заледяване на лиценза на компанията. На процедура тя не е спряла работа, само че замразяването пречи на активността на компанията, споделят чиновниците. Те излязоха на митинг още през днешния ден (21 август), като се заканват и да блокират Прохода на републиката (Хаинбоаз). Според протестиращите, в случай че ЕМКО спре работа, Трявна умира.
Същевременно министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) е открила нарушавания в работата на ЕМКО – да вземем за пример нарушавания по запазване на муниции и оръжие, във връзка с противопожарната сигурност. Временно е спрян лицензът, за шест месеца или „ до премахване на нарушенията”, посочи министърът. И добави, че не става въпрос за Цветан Василев и Делян Пеевски, като сподели, че в случай че станел случаят, медиите щели да питат за какво страната не е взела ограничения.
На съответен въпрос на Нова телевизия дали Караниколов е човек на Делян Пеевски, министърът отвърна: „ Нека се съблюдава законът”. И показа, че все още няма заплаха чиновниците на ЕМКО да изгубят работата си.
От известно време насам в медиите, доближени до Делян Пеевски, вървят информации, че тъкмо ЕМКО се пробва да сложи под надзор завода " Дунарит " посредством нарастване на капитала, само че формален коментар от управляващите по въпроса няма. " Дунарит " беше част от империята на Цветан Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР