Готови сме да спасим жителите на Белгородска област от т.нар.

...
Готови сме да спасим жителите на Белгородска област от т.нар.
Коментари Харесай

Украйна: Готови сме да спасим жителите на Белгородска област от т.нар. Руска федерация

Готови сме да спасим жителите на Белгородска област от така наречен Руска федерация.

Това заяви Главното разследващо ръководство (ГУР) на Украйна.

" В Белгородска област не престават дейните бойни дейности и вътрешни всеобщи вълнения: жители на Руската федерация от легиона " Свобода за Русия ", " Руски доброволчески корпус " (РДК) и някои локални поданици с оръжие в ръка се надигнаха против незаконното държавно управление и режим на Путин, както и откритата от него вътрешна окупация ", разгласи представителят на ГРУ Андрий Юсов.

Той добави, че военните дейности не престават.

" Всъщност, окупационните рашистки управляващи оставиха няколко обитаеми места без надзор, пробвайки се само да открият надзор върху огъня, което значи, че нанасят удари с артилерията, с ракетни системи за залпов огън по личната си гражданска инфраструктура и локалните поданици ", посочи Юсов.

‼️ Україна подготвена розглянути звернення про евакуацію з бєлґородщини

????
— Defence intelligence of Ukraine (@DI_Ukraine)

Според него бойците на " РДК "  и " Свобода на Русия "  изпълняват функционалността на въоръжена самозащита на територията на Белгородска област, където пазят своите сънародници от незаконния кремълски режим.

" Подкрепата за бунтовниците измежду локалното население нараства. Това се отнася както за тези, които желаят да вземат участие във въоръжена битка против Путин, по този начин и за местните поданици, които търсят протекция ", означи той и добави, че " Украйна съответно ще прегледа настояванията за евакуация на цивилни от Белгородска област ".

Юсов уточни, че нараства както броят на бунтовниците, воюващи против режима на Путин, така и обхватът на дейностите им.

" Така наречената Руска федерация днес е неустойчива страна с доста спорове на нейна територия. Централната власт е несъответстваща и събитията в Белгородска област безусловно го потвърждават. На украинските територии е концентрирано всичко, което е даже малко боеспособно, а на територията на Русия царува хаос, безпорядък и анархия. Това значи, че такива спорове могат да се разпространят и да придобият мащаб в разнообразни елементи на страната, наречена Руска федерация, в това число в столичния район ", заключи Андрий Юсов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР