Готови сме да разменим Белгород за членство в НАТО. Това

...
Готови сме да разменим Белгород за членство в НАТО. Това
Коментари Харесай

Зеленски назова града, от който Украйна е готова да се откаже, за да влезе в НАТО

Готови сме да заменяем Белгород за участие в НАТО. Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, отговаряйки на журналистически въпрос за допустима замяна на територии за участие в Алианса, съобщи Meduza, написа Факти.бг.

През предходната седмица ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг - Стиан Йенсен, съобщи, че един от вероятните разновидности за преустановяване на войната, стартирана от Русия против Украйна, може да бъде Украйна да отстъпи част от своите територии в подмяна на участие в НАТО. По-късно Йенсен се извини за скандалното си предложение, а от Киев реагираха незабавно, акцентирайки, че сходно изявление демонстрира тотално непознаване на войната в Украйна и имперските упоритости на Русия.

По време на конференция в датската военновъздушна база Скридструп (съвместно с Мете Фредериксен) Зеленски съобщи иронично, че Украйна е подготвена да замени съветския Белгород за участие в Северноатлантическия алианс.

Украйна ясно показва неведнъж, че няма да договаря с Руската терористична федерация за свои земи и няма да се откаже и от сантиметър от своята територия. Киев ще се бори за дефинитивна победа в тази война, стартирана непредизвикано от военнопрестъпника Владимир Путин, което значи освобождение и на окупирания украински полуостров Крим.

Володимир Зеленски подаде молба за ускорено присъединение на Украйна към НАТО в края на септември 2022 година НАТО все още не желае да одобри страна, на територията на която се води война. На фона на контраофанзивата на ЗСУ се ускориха рецензиите към НАТО, че не доставя задоволителен брой оръжия на Украйна, с цел да завоюва тази война. Алиансът продължава да демонстрира колебливост, поради която всеки ден в Украйна цивилни и военни стават жертва на съветския тероризъм.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР