Готови сме да пуснем интерконектора от наша страна възможно най-бързо.Това

...
Готови сме да пуснем интерконектора от наша страна възможно най-бързо.Това
Коментари Харесай

Радев: Готови сме да пуснем интерконектора от наша страна възможно най-бързо

Готови сме да пуснем интерконектора от наша страна допустимо най-бързо.

Това коментира Румен Радев по време на среща със притежателя и управлението на строителната компания, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция, „ Авакс “ и управлението на плановата компания, възложител на градежа, „ Ай Си Джи Би " .

" Този план е от значително значение освен за задълбочаване на стратегическото партньорство сред нашите две страни, само че има голямо значение за реализиране на действителна диверсификация на доставката на газ за България и страните от Централна и Източна Европа. Също по този начин и за гарантиране на постоянното икономическо развиване в нашия район и за реализация на европейската политика за гарантиране на самостоятелност и сигурност на доставките на енергоносителите ", разяснява президентът Румен Радев, съобщи настоящо.ком. 

Той съобщи, че България и Гърция постоянно са подчертавали значимостта на този план и са имали единодушие за неговото навреме довеждане докрай. Радев обърна внимание, че приключването на този план в изискванията на тежка световна енергийна рецесия е от изключително значимост за нашата страна. 

Президентът поздрави " Авакс " и " Ай Си Джи Би " за свършената работа досега. " Искам да ви уверя, че българската страна е подготвена за цялостно подпомагане за стартиране на плана в постоянна употреба допустимо най-бързо ", акцентира Румен Радев. 

Представителят на " Авакс "  каза, че компанията през цялото време на този план осъзнават какъв брой значим е той. " Опитваме се да дадем най-хубавото от опциите си и силите си, с цел да можем да го приключим сполучливо ", сподели той. От " Авакс " са дали обещание на гръцкия министър-председател Гърция да се гордее с този план и в този момент дадоха обещание на българския държавен глава, че ще създадат всичко по силите си този план да бъде завършен и да влезе сполучливо в употреба. " В рамките на август, в този момент в случай че е 7 или 8 септември, ще се постараем всичко да бъде изпълнено ", добави още представителят на компанията. 

Стана ясно, че е имало усложнения за точните механически условия за стартиране на обекта в употреба и са в положение да се оправят.

Изпълнителният шеф на " Ай Си Джи Би " Теодора Георгиева отчете, че построяването на Интерконектора с Гърция и оптималното му въвеждане в употреба е един от най-големите цели на България и на " Ай Си Джи Би ". Ние сме на финалната права ", сподели тя. Георгиева обърна внимание, че чакат обектът да им бъде предаден подготвен за употреба и в унисон с всички условия със законодателството в България. От " Ай Си Джи Би " обясниха, че се употребяват от поддръжка от институциите и смятат, че са на финала. Според тях би трябвало да се направи всичко допустимо да се обвържат с датите, които са споделили от " Авакс ". Стана ясно, че са в полемика с " Булгаргаз " по кое време тъкмо да задействат точката на Комотини за приемане на азерски газ. 

От посолството на Гърция също регистрираха, че планът трансформира архитектурата на сигурността и на доставките и е огромен принос за сигурността и диверсификацията на доставките, както и че гръцката страна поддържат напъните Интерконекторът да влезе в употреба в къс и обозрим период. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР