Готови сме да привличаме повече китайски туристи със създаването на

...
Готови сме да привличаме повече китайски туристи със създаването на
Коментари Харесай

Министърът с костенурките: Готови сме да привличаме повече китайски туристи

" Готови сме да привличаме повече китайски туристи със основаването на нови туристически направления. За мен и екипът ми е извънреден приоритет да повишим туристопотока сред България и Китай ", съобщи министърът на туризма Зарица Динкова.

Тя се срещна с губернатора на китайската провинция Дзянси - Йе Дзянчун.

Динкова означи, че за интервала януари-юли 2023 година общият брой визити на китайски туристи в България е 6 806, което е нарастване от 138% по отношение на същия интервал на 2022 година

Министър Динкова уточни, че България е целогодишна дестинация с известните си зимни и морски курорти, прелестни пясъчни плажове, минерални извори, СПА центрове и голф стадиони.

Анализите на Министерството на туризма сочат, че китайските туристи в страната ни демонстрират засилен интерес към културния туризъм, като най-посещаваните български градове са София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

„ Работим по правенето на туристически пакети, които са за комбинирани визити на няколко балкански страни. По този метод се дава опция на китайските туристи да опознаят културата и историята в района “, заяви министър Динкова. Тя добави, че се обмисля и опцията за разкриване на пряк полет.

Губернатор Йе Дзянчун съобщи, че България се радва на все по-голям интерес на посетители от Китай.

„ Важно е хората да имат допир с българската просвета и история, към които демонстрират сериозен интерес, по тази причина поздравявам концепцията за основаване на специфични туристически направления и имам вяра, че ще се радват на триумф “, сподели той.

Йе Дзянчун насочи покана към министър Динкова за работно посещаване в провинция Дзянси, в която живеят 45 млн. души, с цел да се обсъдят методите за взаимно партньорство, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР