"Готови сме да предложим цялостна концепция за борба с корупцията,

...
"Готови сме да предложим цялостна концепция за борба с корупцията,
Коментари Харесай

Манолова: Ще предложим цялостна концепция за борба с корупцията

"Готови сме да предложим цялостна идея за битка с корупцията, която да обгръща освен администрацията и преразпределението на богатства, само че и образованието, културата, медиите, правораздаването ". Това съобщи представителят на „ Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова по време на първото съвещание на 45-ото Народно заседание.

"Заставам пред вас поради волята на хиляди български жители, с цел да потвърдя от тази естрада една от задачите, с които хората от площадите ни изпратиха тук. Мутрите – вън! Първата стъпка към осъществяването на тази цел е изваждането на мутрите от ръководството на страната. Това се отнася освен за основните мутри, а и за тези, които дълго време ги обслужваха. С тях коалиция не би трябвало да има. Не може да ви бъде неразрешено да заявявате поддръжка за държавно управление, излъчено от партии на митинга. Не си въобразявайте, че ще го задушите в токсична прегръдка, не си въобразявайте, че ще бъдете освободени от носенето на отговорност. Нека да се знае, че когато приказваме за ръководството на страната имаме поради освен нов парламент, а и това, което хората от площадите изиска от нас - нов основен прокурор и нови регулатори. Втората стъпка е търсене на отговорност. Пълна проверка на корумпираното ръководство ", разяснява Манолова.

По думите й от партията през днешния ден ще внесат план за решение за основаване на Комисия по проверката.

"Ще покажем на хората всички мръсни секрети и злоупотреби на властта и ще ги дадем на правораздаването. Така изисква справедливостта. Третата стъпка е да променим разпоредбите, тъй че повече в бъдеще мутренско ръководство да не бъде допустимо. Дължим го на гласоподавателите и на бъдещето потомство. Ключов въпрос на положителното ръководство са разпоредбите на осъществяване на избори. Ще ги изменим незабавно, с цел да сме подготвени за предварителни такива. Ще въведем напълно машинно гласоподаване, отдалечено гласоподаване за българите в чужбина. Ще въведем изборен регион за сънародниците ни зад граница. Ще почистим изборните описи посредством дейна регистрация, ще сменим съставите на изборните комисии, ще настояваме за промяна в състава на Съвета за електронни медии и управлението на Националната телевизия, които с дейности и бездействия, разрешиха операция на публичното мнение по време на предизборната акция. Ние сме тук, с цел да защитим хората, които се трудят неуморно ", увери представителят на партията.

Промени ще бъдат импортирани в Закона за персоналната помощ и Закона за извъредното състояние, увери Манолова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР