Готови сме да обсъдим отношенията НАТО-Русия, но няма да правим

...
Готови сме да обсъдим отношенията НАТО-Русия, но няма да правим
Коментари Харесай

НАТО: Ще говорим с Русия, но няма да правим отстъпки

Готови сме да обсъдим връзките НАТО-Русия, само че няма да вършим отстъпки от главните ни правила, измежду които е взаимната отбрана на съдружниците. Това съобщи генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг пред публицисти след среща с премиера на Република Северна Македония (РСМ) Димитър Ковачевски.

Търсим политическо решение, само че би трябвало да бъдем подготвени за най-лошото, добави Столтенберг във връзка договарянията с Москва и скупчването на съветска военна мощност по границата с Украйна и в Беларус. Продължаваме да призоваваме Русия за усмиряване на ситуацията, всяка последваща експанзия ще има тежки последствия и висока цена, уточни той.

Столтенберг означи, че Русия струпва изтребители от най-ново потомство, нови средства за противовъздушна защита, портативни ракетни установки, сили със особено предопределение. По неговите думи съветските военни са подхванали в последно време най-големите маневри от края на Студената война. Обмисляме разполагане на спомагателни батальони по югоизточния фланг на НАТО, уточни генералният секретар. Той назова РСМ " скъп съдружник " и приветства напъните на Скопие за непоклатимост и сигурност в района. Премиерът Ковачевски дефинира решението на РСМ да се причисли към НАТО като свободен и независим избор, обезпечил сигурност на страната. Той изрази вяра да посрещне скоро Столтенберг в Скопие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР