Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим

...
Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим
Коментари Харесай

Асен Василев: Още тази седмица ще започнат разговорите с потенциалните ни партньори

Готови сме да бъдем първа политическа мощ и да носим тази отговорност. Това съобщи в „ Лице в лице “ съпредседателят на партията победител в парламентарния избор „ Продължаваме промяната “ – Асен Василев.

По думите му още тази седмица ще стартират диалозите с евентуалните им сътрудници – всички парии в Народното събрание, без ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Идеята ни е по всеки един от секторите, където е нужна промяна – енергетика, опазване на здравето, обучение – да се образуват работни групи от всичките партии – от нас, Българска социалистическа партия, Демократична България, Има Такъв Народ. Бихме поканили в тези групи и министрите от служебния кабинет – в ролята им на специалисти. Да се обсъдят главните проблеми, методите за решение и най-после да се излезе с един проект за идващите 4 година “, изясни Василев.
Според него, с цел да има стабилно ръководство е належащо устойчиво болшинство в Народното събрание. Допълни, че няма по какъв начин да се случи обещаната смяна с държавно управление на малцинството. Обясни, че за момента не вижда условия, които да накарат „ Продължаваме промяната “ да договарят с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Василев не разяснява лични номинации за бъдещи министри. Обясни, че първо би трябвало да се стартира от проблемите, а не от хората. Въпреки това Василев удостовери, че съпредседателят Кирил Петков ще бъде кандидатурата за министър председател, а той за финансов министър.
„ Казахме, че това са кандидатури, само че те не са алена линия, не са наложителни и на база това, което експертните групи решат и това, което стане ясно в границите на съдружните договаряния – ще се вземат тези решения. Нито Асен Василев би трябвало наложително да е финансов министър, нито Кирил Петков - министър председател “, добави Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР