Готови сме да бъдем опозиция. Това заяви в ефира на

...
Готови сме да бъдем опозиция. Това заяви в ефира на
Коментари Харесай

Дончев: Готови сме да бъдем опозиция

Готови сме да бъдем съпротива. Това съобщи в ефира на вицепремиерът и член на Изпълнителна комисия на Политическа партия ГЕРБ Томислав Дончев. 

" Можем да водим диалози със всички, само че когато става дума за промени в Конституцията, политиците не трябва да се държат като инатливи дребни деца.
Основната дума тук е консенсус. Конституция не може да бъде изменена с поддръжка от 10-15%. Трябва да намерим необятен консенсус в Народното събрание.
Убеден съм, че народът желае мажоритарна изборна система и аз съм податлив да я поддържа. Ако тези избори бяха извършени по мажоритарна изборна система обаче, щяхме евентуално да имаме 60% болшинство в Народното събрание, гледайки резултатите по области ", сподели Дончев. 

По думите му, всевъзможни политически структури, които изключват първия, наподобяват противоестествени и надали ще завършат добре. " Предлагаме да се опитаме да създадем нещо дружно в името на България ", добави той.

На въпрос подготвена ли е ГЕРБ да бъде гневна съпротива, Дончев съобщи: " Готови сме да бъдем съпротива. Имаме съвсем 100 000 членове и можем да организираме митинги, в случай че е належащо, само че предвид на това да не ескалира напрежението, не сме разрешавали нещо сходно. Най-важното е опозицията какви въпроси задава и какви оферти прави. Качеството на ръководството зависи от това какъв брой е мощна съпротива. Колкото по-слаба е една съпротива, толкоз по-слабо е ръководството ". 

Дончев акцентира, че поддръжката към Слави Трифонов, в случай че не му доближава малко за сформиране на държавно управление, не е следизборно споразумение или коалиция.  " Беше препоръчана знакова поддръжка, в случай че на господин Трифонов - на препоръчаното от него държавно управление, не му доближават 2, 3, 4, 5 гласа, в името на това България да не се втурва в политически безпорядък, да му бъде дадена сходна поддръжка ", посочи той. 

По думите му вотът на изборите в чужбина в някаква част е углавен. Дончев добави, че президентът може да връчи трети мандат на който реши. По думите му, обаче, повече от необичайно е политическа мощ с парламентарна поддръжка към 5% да сформира държавно управление. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР