Готови са социални жилища за 100 души в пернишкия квартал

...
Готови са социални жилища за 100 души в пернишкия квартал
Коментари Харесай

Готови са социални жилища за 100 души в Перник

Готови са обществени жилища за 100 души в пернишкия квартал " Тева ". Апартаментите са ситуирани в две шестетажни жилищни здания, които са благосъстоятелност на общината с решение на Министерския съвет от 2016 година В жилищата ще бъдат настанени уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията.

Блоковете са били недодялан градеж, само че в доста неприятно положение - с напукани покриви, неизмазани стени, рискови асансьорни шахти и стълбища, без електрически, ВиК и отоплителни съоръжения. Сградите са актуализирани по Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година Проектът е на стойност 1 647 981 лв..

Вече са избрани жителите на новите домове, които ще получат ключовете си в края на януари. Специална комисия е избрала наемателите въз основата на условия за посещаване на учебно заведение от децата в учебна възраст, включване на безработните в разнообразни образователно-квалификационни стратегии и стратегии за обезпечаване на претовареност. Необходимо е също бъдещите новодомци да имат определен персонален доктор и наложително да водят децата си на имунизации и прегледи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР