Готови са резултатите от пробите, взети на 25 септември от

...
Готови са резултатите от пробите, взети на 25 септември от
Коментари Харесай

Има замърсяване на водата от заседналия кораб край Камен бряг

Готови са резултатите от пробите, взети на 25 септември от морските води наоколо до заседналия транспортен съд в региона на Камен бряг, оповестиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. 

Резултатите демонстрират, че към 15 часа на 25 септември има индикации за замърсяване на морската вода от товара на кораба. В момента екип от специалисти на БДЧР и РЛ - Варна са на място за повторна инспекция и взимане на проби. Установено е превишение на нормите на азотен нитрит, прецизират от министерството

Басейнова дирекция " Черноморски регион " (БДЧР) проучва резултатите на двете проби, взети на 25 септември. От там напомнят, че по време на инспекцията са взети две проби от акваторията на Черно море - първата до товарния транспортен съд Vera SU в посока намерено море, а втората пред носа на кораба, където е хипотетичното приключване на товара, прецизират от Министерство на околната среда и водите.  

Междувременно, от транспортното министерство оповестиха, че интервенцията по освобождението на плавателния съд към този момент е механически обезпечена. Товарите от блокиралия в региона транспортен съд VERA Su ще бъдат преместени на баржа с втори кран, инсталиран на плаваща платформа и ще се извозят.

Продукцията ще бъде извозена и складирана на пристанище Варна до цялостното възобновяване от корабособственика на направените от страната разноски.

Очаква се облекчаването на заседналия транспортен съд от товара да разреши изтеглянето на плавателния съд от скалите с два влекача.

Самият транспортен съд пък е укрепен с доставените тази заран аварийни котви, с цел да не се размести при утежняване на метеорологичната конюнктура.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР