Готови са проверките на на два от договорите за обществени

...
Готови са проверките на на два от договорите за обществени
Коментари Харесай

Транспортният министър: В БДЖ са открити административни нарушения

Готови са инспекциите на на два от договорите за публични поръчки, които са провели в БДЖ. Това заяви служебният министър на превоза Георги Тодоров пред.

" Проверките са завършили, показан е финален към този момент одитен отчет. Има избрани нарушавания, не открих да има данни за закононарушения, това са административни нарушавания ", съобщи Тодоров.

" Само от началото на годината над 4000 влака на " Пътнически транспорти " са осъществили забавяне, на " Товарни транспорти " - над 500 ", заяви транспортният министър.

По думите му " Товарни транспорти " губят свои съществени товародатели, което не приказва добре, аргументите занапред ще се изследват. Това съгласно него не е единствено поради закъсненията, само че и поради неконкуретнтите условия, които дават на своите клиенти.

" По отношение на пътнически транспорти закъсненията са проблем, това приказва за неприятно качество на самата услуга. В едно с неприятната хигиена във вагоните, неизбежно води до отлив на ползватели на услугата ", означи Георги Тодоров.

" БДЖ е на задоволително огромна загуба във връзка с това, имат и към 20 млн. лв. отговорности за неплащане на инфраструктурни такси ", уточни министърът на превоза.

Той заяви още, че на Летище " София " към този момент оперира новият концесионер. " Не виждам някаква разлика в ръководството на летището след встъпването в служба на новия концесионер. Вероятно ще желая Комисията за надзор да направи инспекция какви незабавни ограничения е подхванал концесионерът, само че към днешна дата не виждам разлика в работата на летището ", означи Тодоров.

" Надявам се час по-скоро концесионерът да стартира да прави ограниченията за усъвършенстване на работата на летището ", сподели той.

Като сериозен проблем в бранша служебният министър уточни тапите по границите.

" Най-големи тапи се случват на " Дунав мост 2 ", тъй като има проблем на сърбо-хърватската граница и повишение на таксите. Там опашките от камиони са трагични ", изясни Тодоров. Той уточни, че следва среща с румънския му сътрудник, с цел да се търси решение за по-бързо култивиране на документите.

" На всеки граничен пункт обстановката е сама за себе си. Там, където можем да увеличим личния състав, ще го създадем, само че би трябвало да има взаимност и от другата страна. Очаквам срещи с гръцкия и турския дипломат по отношение на отваряне на още пунктове по границите ни с тях ", разгласи транспортният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР