Готови са изравнителните сметки за парно и топла вода на

...
Готови са изравнителните сметки за парно и топла вода на
Коментари Харесай

Готови са изравнителните сметки за парно

Готови са изравнителните сметки за парно и топла вода на клиентите на „ Топлофикация София “, които са клиенти на „ Техем “ и те са им изпратени,

заяви компанията за топлинно счетоводство.

След 15 август 2023 година се чака тези сметки да бъдат фактурирани от топлофикационното сдружение.

Всеки клиент на „ Техем “ може направи информация и посредством електронния клиентски портал на компанията.

които са изпратени до клиентите на компанията за топлинно счетоводство през тази година,

Това е направено в сходство с инструкциите на „ Топлофикация София “ заради измененията в данъчните закони.

Отоплителният сезон 2022/2023 е бил по-кратък спрямо предходния интервал на отопление и с по-високи междинни температури, но  цената на топлинната сила се е нараснала , показва „ Техем “.

Данните на компанията за изравнителните сметки на нейните клиенти в София сочат, че  55 на 100 от тях имат право на суми, които би трябвало да им бъдат възобновени . На  45 на 100 от клиентите са начислени суми, които би трябвало да доплатят .

Най-много (22 на сто) от клиентите, на които са възобновени суми, имат право да получат сред 10 и 99 лв. без Данък добавена стойност.

Право на възобновяване на суми в размер на сред 100 и 249 лева без Данък добавена стойност имат 16 на 100 от клиентите, а 19 на 100 от тях би трябвало да доплатят сред 10 до 99 лева без Данък добавена стойност.



Клиентите, които не са обезпечили достъп за доклад на уредите в парцела си и все още са получили сметка със служебни начисления,  могат до 31 август т. година да подадат поръчка за в допълнение посещаване на отчетник и за промяна на данните. 

„ Това обаче значи промяна на сметките на всички останали клиенти в постройката “, показва Милена Стоянова, шеф на „ Техем “.

Колкото повече уреди с отдалечено отчитане инсталират клиентите на компанията, толкоз по-малко от тях получават сметки със служебни начисления, в случай че не са обезпечили достъп до парцела си на представител на „ Техем “.

Все повече клиенти на компанията избират сходни уреди, което им подсигурява месечен отдалечен доклад и действителна сметка всеки месец.

Те не получават изравнителни сметки, показва Милена Стоянова. Тя добавя, че над 10 600 клиенти са избрали да заплащат действителното си ползване месечно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР