Готови ли сте за лятото на плажа? На старта на

...
Готови ли сте за лятото на плажа? На старта на
Коментари Харесай

Готови ли сте за плажа? Ето как да се предпазите от слънчевите лъчи

Готови ли сте за лятото на плажа? На старта на летния сезон - кожни лекари още веднъж предизвестяват, че всяко слънчево изгаряне крие риск за кожата. Следват препоръки по какъв начин да се насладим на лъчите, без да си навредим.

Холи Майлс и Фин Уотс от Англия избират София за лятната си отмора. Последните няколко дни са на аквапарк. От лъчите се пазят с крем с висок слънцезащитен фактор. Холи е с доста светла кожа и изгаря елементарно.

Ако се стигне до това макар отбраната, евентуално не сме я възобновили след влизане във водата или са минали над 2 часа от нанасянето ѝ, изясняват специалисти. Важно е и количеството.

Дерматолози напомнят - защитните артикули се нанасят 30 минути преди излагане на слънце.

„ Излагайки се лятото на морето, е добре да се защищават бенки, невуси, с цел да се предпазим от кожен рак. Хора със ярък вид, светла коса, светли очи, би трябвало да са още по-внимателни и да употребяват в допълнение облекла. За децата важи същото - с шапка, с ликра на плажа, на сянка, да не е в най-силните обедни часове “, изяснява доктор Мина Сълева.

Всяко изгаряне в детска възраст усилва риска от меланом на по-късен стадий в живота. Затова е значимо да избираме висок слънцезащитен фактор - над 30-ти.

Д-р Сълева напомня, че слънцезащита е нужна даже когато излизаме единствено, с цел да отидем на работа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР