Готови ли сте да се изгубите нарочно в най-дивите и

...
Готови ли сте да се изгубите нарочно в най-дивите и
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Да се изгубиш нарочно” в най-затънтените кътчета на родината без план, хотели и GPS

Готови ли сте да се изгубите преднамерено в най-дивите и дивни кътчета на България дружно с Крис Захариев и неговите герои от плът и кръв?

Защото, както споделя Камий Писаро, „ благословени са тези, които виждат хубост в скромните места, там, където другите не виждат нищо “.

„ Да се изгубиш преднамерено ” е толкоз книга, колкото е и фотоалбум, пътепис, дневник със мемоари и скок обратно във времето, в което започва пътешествието, трансформирало живота на създателя и неговите другари и съидейници. Без проект, хотели и GPS те прекарват цяло лято в най-затънтените кътчета на родината.

Това е книга премеждие за тези, които желаят да се върнат на село, и за тези, които нямат село. За тези, които цялостен живот са спали на палатка, и за тези, на които следва да им се случи. За тези, чието сърце трепва при мисълта за непознато място, само че и за тези, които избират топъл чай у дома.

Всичко стартира с една тъмносиня книга с красиво илюстрирана корица - персонален дневник на френския биолог Ален Бомбар. Неговата история въодушевява плана „ Да се изгубиш преднамерено ".

За създателя

Крис Захариев е роден през 1998 година, студент по кинорежисура в НАТФИЗ и един от известните влогъри в България с близо 75,000 клиенти и 5 милиона гледания на клиповете.

През 2018 година печели влиятелната премията „ Будител на годината “ на БНР и Българска национална телевизия за документалния уеб сериал „ Да се изгубиш преднамерено “, а през 2019 година е отличен с наградата „ Най-изявена млада персона на България “ от TOYP International.

„ Да се изгубиш преднамерено “ е дебютната книга на Крис, в която той разказва пътешествията си из България.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР