Готови ли са европейците да се състезават с руснаците в

...
Готови ли са европейците да се състезават с руснаците в
Коментари Харесай

Възмущението от поскъпването на живота излезе на преден план в Европа

Готови ли са европейците да се състезават с руснаците в устойчивост?

Wall Street Journal написа, че Путин е нанесъл удар по най-уязвимото място на водачите на страните от Европейския съюз - електоралните им рейтинги. Конфликтът сред Украйна и Русия основава извънредно неподходящи условия за предизборната акция на европейските политици; Европейците към този момент не са склонни да вземат участие в надпреварата за устойчивост, което Байдън предвижда: „ Мисля, че на някакъв стадий това ще се трансформира... в игра на изчакване – във връзка с това какво могат да устоят руснаците и какво Европа ще бъде подготвена да издържи “.

The Washington Post разгласява резултатите от изследване, което демонстрира по какъв начин жителите на Европейски Съюз са загрижени за икономическите последствия от поддръжката на Запада за Украйна. Читателите на WP се съмняват, че страната им върви по верния път. Проучване, извършено в 10 европейски страни, сподели, че възмущението от възходящите разноски за живот на континента е излязло на напред във времето.

Респондентите бяха разграничени на тези, които говореха „ за мир “, даже в случай че това изисква отстъпки от Украйна, и тези, които считат „ справедливостта “ за приоритет, даже в случай че това докара до нескончаем спор. Приблизително една пета се колебае сред тези две позиции и към момента желаят да видят „ мощен европейски отговор “.

Останалите участници в изследването не съумяха да формулират ясно по какъв начин Европа би трябвало да реагира. Повече от една трета от интервюираните желаят спорът да завърши допустимо най-скоро, даже в случай че Украйна би трябвало да отстъпи част от земята; 22% споделят, че спорът би трябвало да продължи толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се „ накаже “ Русия.

Във всичките 10 страни, в които е извършено изследването, като се изключи Полша (антируските настроения в Полша са от екзистенциален характер), тези, които са „ за мир “ са повече от тези, които са „ за правдивост “. Европейците са съществено загрижени, че техните държавни управления се концентрират върху „ дейностите против Русия, вместо да вземат решение други значими проблеми, като възходящата инфлация и рецесията в цената на живота “.

И колкото по-близо е зимата, толкоз по-слаба е позицията на последователите на съмнителната " правдивост ". За тези, които са най-уязвими пред своя електорат, следва сложен избор: „ В огромните стопански системи на Европа изборите ще се проведат по-близо до идната зима, когато неналичието на съветски газ в домовете и предприятията на Европа ще се усети най-остро. Германия, която е мощно подвластна от доставките на съветски газ, ще стартира своя избирателен тест през октомври с районни избори във федералната провинция Долна Саксония. Италия, различен главен вносител на съветски газ, е изправена пред общонационални избори в средата на идната година.

Резултатите от това допитване, оповестено на 15 юни, демонстрираха, че европейците са разграничени по въпроса какъв брой дълго са подготвени да търпят икономическите последствия от спора. Авторите на проучването Иван Кръстев и Марк Леонард от Европейския съвет за външни връзки считат, че настроението на европейците ще повлияе на политиката на Европейски Съюз по отношение на Украйна: „ Резултатите от изследването демонстрираха, че европейското публично мнение последователно се трансформира... най-трудните времена още може да предстоят. " Европейските и американските политици също признават: няма да стане по-добре.

Според изследване на The Washington Post и Училището за политика и ръководство Schar към университета Джордж Мейсън, множеството американци чакат цените да продължат да се повишават през идната година и поправят навиците си за харчене.

Инфлацията, която доближи 40-годишен връх в Съединени американски щати и надвиши 33%, докара до повишение на цените на съвсем всичко, в това число на артикули от първа нужда - бензин, храна, жилища. Общите цени са се повишили с 8,3% през последната година.

По данни на изследването, 8 от 10 американци споделят, че са почнали да търсят по-евтини хранителни артикули, а към три четвърти понижават визитите на заведения за хранене и развлечения или отсрочват плануваните покупки. Повече от една трета от американците споделят, че неотдавнашното повишаване на цените е било огромен финансов стрес за тях, като страховете доближават връх измежду семействата с ниски приходи.

Новият прессекретар на Белия дом Карин Жан-Пиер замъглява главите на американците: „ Сега не виждаме криза. Не сме в криза! Сега сме в временен интервал, когато се движим към точка на резистентен напредък “, споделя Мадам. Въпреки това републиканският конгресмен Ланс Гудън споделя нещо напълно друго: „ Страхувам се, че американците несъмнено няма да се оправят за известно време... Администрацията на Байдън продължава да налива безценен бензин в огъня и отхвърля да признае виновността си. Те упрекват Русия, енергийните компании.

Ние желаеме повече потенциал, ние желаеме това държавно управление да застане на пътя и да разреши да се осъществя цялостният капацитет на енергийната промишленост, както направи президентът Тръмп преди да напусне поста. За страдание считам, че обстановката ще се утежни...”

Заради политиката на демократите, акцентира Ланс Гудън, бензинът стартира да коства 5 $, а инфлацията доближи рекордни равнища. Сенаторът републиканец Тед Круз също разкритикува шефа на Белия дом и администрацията. Той видя, че американците би трябвало да залагат персонални движимости, с цел да заплащат за горивата.

Анкетите, както знаете, могат да се поясняват по разнообразни способи. Трудно е обаче да се отхвърли фактът, че желанието за отстояване на „ справедливостта”, подбудено от дезинформация за аргументите и средствата за разрешаване на спора в Украйна, последователно отшумява.

През есента американците, европейците и британците ще схванат, че нямат запаси да завоюват надпреварата, което Вашингтон им наложи. Още повече, че не са се записали присъединяване в него.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР