Готови и с подписан акт 15 са 4 от общо

...
Готови и с подписан акт 15 са 4 от общо
Коментари Харесай

4 от дублиращите сондажи за питейна вода на Хасково са...

Готови и с подписан акт 15 са 4 от общо 8-те дублиращи сондажи за питейна вода на Хасково, оповестиха от общината, съобщи Българска телеграфна агенция. Това са кладенците в северната вододайна зона, чието създаване на стойност 402 000 лв. стартира през октомври предходната година и което трябваше да помогне за намаляването на водния недостиг в регионалния център с дебит 2765 кубика вода на денонощие.
Сега текат изпитвания на качеството на водата и се чака позволение от РЗИ за използването й. Трябва да бъде построена и санитарно-охранителна зона, а идващият стадий е строителство на нов тръбопровод до близката водонапорна кула, добави зам.-кметът Велин Балкански.
Предстои стартирането и на още 4 дублиращи сондажа - един във вододайна зона " Узунджово - 2 " и още три във вододайна зона " Изток ", като и на двете места е в ход социална поръчка, показаха още от общината. За различното водоподаване на регионалния център при започване на юни предходната година кабинетът отпусна 2 милиона лв..
Кризата с водата на Хасково стартира тъкмо преди година. Тогава се оказа, че в продължение на години е била укривана информация за наднормено наличие на индикаторите " натурален уран " и " алфа интензивност " във водата в част от ВиК - мрежата на града. Така водата бе неразрешена за пиянство и готвене, а предписанието на РЗИ е годно и до през днешния ден.
По информация от общинския пресцентър за година до момента администрацията е платила 163 687 лв. за доставки на бутилирана вода в детски, обществени и здравни заведения. За част от парите има заведен правосъден иск към ВиК./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР