Готова съм да подам оставка, ако се наложи. Оставката е

...
Готова съм да подам оставка, ако се наложи. Оставката е
Коментари Харесай

Кметът на Габрово: Оставката ми е в джоба, готова съм да я подам

Готова съм да подам оставка, в случай че се наложи. Оставката е в моя джоб от първия ден, в който има решение за избора ми на кмет. Това сподели кметът на Габрово Таня Христова в ефира на „ Събуди се ” по Нова телевизия.

Тя акцентира, че в Габрово няма ромско гето, махала или учебно заведение. В петък Общинският съвет е приел декларация във връзка с зародилия митинг. " Вчера по време на изключителната сесия на Общинския съвет се реши единомислещо и се изготви послание към жителите, с което изрично съобщи, че внушенията и операциите за това, че в Габрово целеустремено и проведено се внасят или притегля роми е погрешно изказване. Категорично се декларира, че в Габрово няма ромски гета, махала, нито ромско учебно заведение. /.../ В Габрово няма съсредоточено наличие на роми. Хора, които живеят нелегално - нямам такава информация ", сподели тя.

Христова посочи, че едно от условията, с цел да получиш общинско жилище в града, е да си живял е него най-малко 10 години. Тя беше безапелационна, че в Габрово няма настанени лица в противозаконни жилища и няма противозаконни постройки. " В момента продължава мероприятие, почнало в предходни години, за срутване на противозаконни здания ", изясни Христова.

„ Най-важното, което би трябвало да създадем в този момент, е да върнем реда и спокойствието в Габрово ”, съобщи кметът.

По време на митинга в петък вечерта са открити седем лица с боксове и железни палки.Това сподели шефът на Жандармерията Красимир Добрев в ефира на „ Събуди се ”. Съставени са им актове и са освободени.

До напрежение на третия следващ митинг на жителите на Габрово не се стигна. „ В петък вечерта нямаше никакво напрежение. На площад „ Възраждане ” бяха построени алегорични КПП-та за инспекция на лица със съмнителни багажи. След като се събраха жителите за митинг, след към 40 минути потеглиха на спокойно шествие през града ”, изясни още той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР