Готова е т. нар. дигитална раница“ – вече е структурирано

...
Готова е т. нар. дигитална раница“ – вече е структурирано
Коментари Харесай

Министър Цоков: Учениците с дигитални раници наесен

„ Готова е така наречен „ цифрова раница “ – към този момент е структурирано по обособени тематики образователно наличие за всички класове. Това е специфичен уебсайт на Министерството на образованието, който учителите и децата могат гратис да употребяват “. Това сподели в изявление за предаването „ Тази неделя “ министърът на образованието Галин Цоков в отговор на въпроса по кое време ще бъде понижена тежестта на учебните раници.  

Министърът подсети, че към този момент има смяна за изпитите след 7. клас, които са доста значими за децата, а точно – ще има спомагателна дата за тези, които по здравословни аргументи не са съумели да се явят на външното  оценяване. 

„ Досега тези възпитаници получаваха служебно нула точки. Оттам, те нямаха късмет да се класират за учебните заведения, които бяха определени. Ние ограничаваме децата и техните родители в такава обстановка. Трябва да им се даде опцията за избор “, разяснява Цоков.

Той посочи, че спомагателните дати ще се дефинират със заповед на министъра на образованието. 

Относно настоящата тематика с битката с насилието и експанзията Цоков разгласи, че просветното министерство ще обезпечи повече психолози в учебните заведения. В тази връзка той е изискал увеличение на бюджета, с цел да могат да бъдат наети повече такива експерти в системата на образованието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР