Готова е електронната система за ваксинационните центрове у нас. Платформата

...
Готова е електронната система за ваксинационните центрове у нас. Платформата
Коментари Харесай

Електронни „зелени коридори“ от 11 март у нас

Готова е електронната система за имунизационните центрове у нас. Платформата ще дава опция на всеки жител да избере ден, час, имунизационен център и желана ваксина, а също и авансово да си смъкна документ за осведомено единодушие.

От „ Информационно обслужване “ показаха, че системата ще е дейна от 17 ч. през днешния ден, като най-ранният час за записване ще е след седмица – на 11 март, а най-късният – две седмици напред. Хората, които към този момент са получили първата си игла, ще бъдат служебно регистрирани в центъра, където към този момент им е била поставена.



Личните лекари не са обхванати от новата система. Здравният министър проф. Костадин Ангелов изясни, че повода е, че джипитата имат друга организация на работа и е доста мъчно да се пригоди системата към множеството случаи. За сметка на това те ще получат по-големи количества ваксини.

24 часа преди часа за имунизация пациентът ще бъде подсетен с есемес или електронно писмо. Ще бъде известен и при проблем с обезпечаването на имунизацията. „ Тогава, когато сте си запазили час, това не е дефинитивно и наложително – може да настъпят доста събития, може да откажете часа и да запишете нов “, уточни Ангелов.

По думите му към момента има проблем с това, че лица от целевите групи не се явяват за имунизация и би трябвало бързо да се търсят разновидности за потребление на флаконите. Целта на системата и на останалите старания на здравните управляващи е да се ръководят напорът и нужните количества от препаратите.

Ангелов призна, че е допустимо системата да се употребява за саботиране на центровете от антиваксъри, които да вписват себе си и свои близки и по-късно да не се явяват, само че въпреки всичко изрази вяра, че на място ще се основава организация за самонасочили се пациенти, които действително желаят да се предпазят от вируса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР