Готова е експертизата за взрива до колата на бившия главен

...
Готова е експертизата за взрива до колата на бившия главен
Коментари Харесай

Зам.- градският прокурор Христо Кръстев : Експлозията до колата на Иван Гешев е от около 2,5 кг. взривно вещество

Готова е експертизата за гърмежа до колата на някогашния основен прокурор. Това разгласи пред БНР заместник градският прокурор и говорител Христо Кръстев. 

" На 8 декември е направена назначената сложна химическа и взривотехническа експертиза. Тя е направена от 6 движимости лица. Проведени са пробни гърмежи, осъществени са голям брой проучвания. След правенето на експертизата заключението е, че взривното вещество е бризантно взривно вещество нитропента, което се е намирало в самоделно взривно вещество, направено с цел да се задейства по електрически прийом. На базата на осъществения оглед на местопроизшествието на 1 май тази година движимостите лица са споделили, че по размерите на епицентъра на гърмежа и поразяващото деяние на сачмите, се открива, че масата на взривното вещество е най-вероятно към 2,5 кг. ".

По думите му спомагателна експертиза ще открива с какъв интензитет и прийом за нанасяне на вреди е било самоделното взривно устойство.

Към момента няма лице, което да е обвинено както като причинител на гърмежа, по този начин и като гарант, уточни Кръстев.

 Той увери, че по това досъдебно произвеждане се работи по всяка допустима версия, като не е изключена и версията за инсценировка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР