Готов съм по всяко време да си тръгна. Не искам

...
Готов съм по всяко време да си тръгна. Не искам
Коментари Харесай

Борисов не подаде оставка, но не изключи вариант да подаде

„ Готов съм когато и да е да си потегли. Не желая поради мен да има напрежение – не съм Радев да се веселя, когато хората се бият по улицата, когато затварят кръстовища. Ако сме толкоз мощни и единни, какъв е казусът да има служебно държавно управление ”. Този въпрос зададе министър председателят Бойко Борисов в тирада пред симпатизантите на ГЕРБ.
" Ще продължа диалозите с моите съдружни сътрудници за разновидности, в това число аз да си потегли ", добави Борисов. " Още през днешния ден щях да кажа датата, в която си депозирам оставката ", сподели той.
Усещам напрежение в обществото – не поради многото свършена работа, а поради възприятието за правдивост. Единственото, което не сме създали, е да издигнем претендент на ГЕРБ тоест на държавното управление за основен прокурор. Не моят автограф стои под указа на президента Румен Радев. Така Бойко Борисов видя пред членовете на ГЕРБ най-същественото искане на митингите – това за правдивост и работеща правосъдна система.
Не ни е боязън от служебното държавно управление – не имаме вяра, че ще бъдем почтени и честни, само че нямаме проблем с кабинета. Само че без Народно заседание не може да се афишира изключително състояние, не могат да се вземат заеми, в случай че стопанската система блокира, не могат да се трансформират закони, не могат да се удължават периоди – да вземем за пример за ТЕЛК, изброи Борисов. И добави, че Народното събрание дава на здравния министър мандат да участваме в систематизиране на ваксина против ковид на общоевропейско равнище. Освен това, няма актуализация на държавния бюджет, не може да се одобряват ратификации за заеми по инструмента SURE, сподели Борисов. Не може да се усилят периодите за обезщетение за безработица, продължи да изброява министър председателят. Той предизвести, че идната година може да се окаже изгубена за хиляди български възпитаници, да няма нарастване на заплатите на хиляди възпитаници. Борисов сподели и, че би трябвало парламент, с цел да има работещо машинно гласоподаване.
„ Ние от ГЕРБ, с Движение за права и свободи в никакъв случай не сме правили коалиция и в никакъв случай няма да вършим коалиция. Нашите допустими сътрудници са тези, които са през днешния ден с нас ”, съобщи Борисов. И се обърна задочно към Христо Иванов, че това, което правел, прибирало на власт тези, против които Иванов се бори.
Борисов стартира речта си с молба тези, които вършат провокации, да не ги вършат, тъй като не е в духа на демокрацията. После продължи с образец за „ София Тех Парк ” като знак какво е постигнало ръководството на ГЕРБ и добави, че „ в този момент могат да отидат да си играят с метрото ”, може да блокират автомагистралите, само че преди ГЕРБ нямало автомагистрали.
Премиерът се похвали и с дребния дълг, като попита имало ли значение за младежите дали имат да връщат пари. Най-добре се справихме и с пандемията, уверено сподели той. „ Всяка година вдигахме приходите, всяка година на учителите двойни заплати ”, продължи да изброява той.
Има няколко тематики, които заслужават нашето внимание – и битката с корупцията, и министерството на стопанската система. Контрабандата, като влезе нашето държавно управление да ръководи, беше 34%, в този момент е под 3%. На митинга на Българска социалистическа партия имаше маса съветски флагове – те не видяха ли какво се случи на митингите в Русия? Имаше и с американски флагове – не видяха ли по какъв начин се оправиха там? Имаше европейски флагове - в Германия разчистиха милионен протест, изброи Борисов.
Партийна поддръжка

Смели, виновни и единни – това изиска от членовете на ГЕРБ кметът на Враца Калин Каменов. Той беше безапелационен, че партията е потвърдила, че може да носи отговорност и във времена на рецесия не може да бяга от отговорност. „ Една група протестиращи в София не са България ”, акцентира Каменов. А кметът на Дулово Юксел Ахмет излезе на трибуната като образец, че партията няма сделки с Движение за права и свободи.
Евродепутатът Андрей Новаков също приказва от трибуната и беше безапелационен, че това, което отличава ГЕРБ, е методът към съзидаване.
Коалиционна поддръжка
Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов уточни, че и младежи, учещи на Запад, желаят оставка, правейки съпоставяне какво е тук и какво там. Каракачанов обаче категорично акцентира, че не е чул каква е философията, политиката и промените на новото държавно управление. " За мен не е промяна да вкарваме еднополовите бракове ", съобщи водачът на Вътрешна македонска революционна организация, а по въпроса за правосъдната промяна Каракачанов даде образец по какъв начин участник в митингите изискал нови закони, пък в случай че останело време, да се трансформира Конституцията. Какви в действителност са най-съдържателните оферти за смяна на правосъдната система, НАУЧЕТЕ ТУК!
Накрая Каракачанов попита присъстващите от кои политици са – дали тези, които се жертват за страната или не.
Коалиционният сътрудник на ГЕРБ за евроизборите – Съюз на демократичните сили, в лицето на ръководителя си Румен Христов, призна, че " остава малко до изборите ", само че зададе въпросът дали служебно държавно управление няма да излезе от рамките на конституционния си мандат. Христов уверено сподели, че вероятността е още веднъж да има дясно ръководство.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР