Готов съм на диалог по всяко време с президента. Очаквам

...
Готов съм на диалог по всяко време с президента. Очаквам
Коментари Харесай

Главчев: Ако президентът не се съобрази с предложенията ми, отговорността остава в него

Готов съм на разговор когато и да е с президента. Очаквам решенията му, в случай че не се съобрази, отговорността за това остава в него, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев.


Главчев направи коментара си пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в изключителното съвещание на Европейския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В сряда Румен Радев насочи покана за диалог със служебния мнистър-председател, с цел да обсъдят предложенията за смени в изпълнителната власт.

" Отговорността за министрите, които предлагам, е напълно моя. Този, който осуети препоръчаните от мен министри, ще поеме отговорност. Ако не се случат предложенията, които аз върша, тогава да поеме отговорност ", съобщи Главчев и изрази подготвеност за разговор.

БГНЕС напомня, че министър председателят Главчев предложи рокадата в Министерство на външните работи седмица след встъпването в служба на служебната власт. Това стана посредством известие от пресслужбата на Министерски съвет, изпратено късно вечерта в понеделник.

Премиерът предложи депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС и зам.-председател на партията Даниел Митов да заеме поста външен министър на мястото на дипломата от кариерата и дипломат в Черна гора Стефан Димитров.

Другата препоръчана от Главчев промяна е на министъра на земеделието Кирил Вътев, който резервира поста си от предходния кабинет и в служебния. Главчев предлага длъжността да заеме Георги Тахов, а като претекстове се акцентира продължаващото напрежение и неодобрение в аграрния бранш. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък дефинира като съвпадане желаната промяна на външния министър Стефан Димитров с Даниел Митов.

В сряда президентът Радев напомни, че когато той е назначавал служебни кабинети, партиите не са можели да си помислят за сходно вмешателство.

" Надявам се господин Главчев да си дава сметка за вредите върху кабинета и върху доверието в изборния развой, когато той стремително извършва щенията на своя партиен шеф ", съобщи Радев и акцентира, че има голям брой дипломати с качества да са министри. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР