Готов съм и днес да проведа среща с представителите на

...
Готов съм и днес да проведа среща с представителите на
Коментари Харесай

Бисер Петков: Надявам се след протеста на хората с увреждания, разговорът да продължи


Готов съм и през днешния ден да проведа среща с представителите на организациите на хората с увреждания, само че удостоверявам, че такава среща съм инициирал и тя е доказана и ще се организира на следващия ден от 15 часа в Министерството на труда и обществената политика. Така че, уповавам се, че след днешния митинг диалогът ще продължи. Това сподели общественият министър Бисер Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Още един път заявявам, че задачата на измененията, които държавното управление предложи не е да понижи средствата, които се насочват за поддръжка на хората с увреждания, а по-скоро да реализира по-справедливото им систематизиране, насочването им на първо място към тези, които главно се нуждаят към тях, да се лимитират злоупотребите и надлежно да се търсят благоприятни условия за спомагателна поддръжка на хората с увреждания ”, сподели общественият министър.

Той удостовери позицията на Министерството на труда и обществената политика и готовността да продължат разговора като добави, че организациите на и за хората с увреждания са техни сътрудници в Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, който е съвещателен орган към Министерския съвет. Днес била приета националната благодарност на нови две организации от общо 20, които членуват в съвета.

Петков напомни, че след среща при премиера беше решено да се изтеглят оповестените за публично разискване планове на нормативни актове – планът на разпоредба за здравната експертиза и планът на правилника за активността на ТЕЛК-овите сформира и да продължат диалозите с организациите на хората с увреждания за реализиране на единодушие по нужните промени.

„ По отношение на концепцията за експертиза за работоспособността, да напомня, че тя беше импортирана в Народно събрание в осъществяване на решение на Народно събрание и това стана в края на октомври предходната година. Оттогава, т.е. в продължение към този момент на близо 6 месеца, не са предприемани следващи дейности по реализацията на тази идея с подготовка на законови промени, защото организациите на и за хората с увреждания се оповестиха срещу някои от измененията и надлежно промените, които са планувани и залегнали в тази идея ”, сподели той.

Бисер Петков възобнови поканата си към организациите на хората с увреждания да продължат разговора. „ За на следващия ден в 15 часа имаме към този момент контрактувана среща в Министерството на труда и обществената политика, където ще се веселя да чуя предложенията на организациите на хората с увреждания за нужните промени в здравната експертиза, тъй като всички сме съгласни, че такива промени са нужни, само че очевидно има разлики по метода, по който те би трябвало да бъдат осъществени ”, сподели той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР