Готов съм да се включа в екип, включително и да

...
Готов съм да се включа в екип, включително и да
Коментари Харесай

Изгонен зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ не изключи възможността да оглави партията

Готов съм да се включа в екип, в това число и да го управлявам, в случай че той е формиран от авторитетни лица с ясна визия за развиването на ВМРО-ДПМНЕ. Това споделя досегашният зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ Митко Янчев.
Само преди три дни Централният комитет на партията смъкна Янчев от този пост. " Все още очаквам да получа формален документ, с цел да схвана, дали съм единствено заменен от зам.-председателското място, или ще получа и уведомление за изключването ми от партията ", споделя още Янчев пред в. " Независим ". " Ако към момента съм член на партията ще продължа да се боря за евроатлантическата ориентировка на групировката ", акцентира Янчев.
" Твърденията за моя непосредственост и разнообразни бизнеси с премиера Зоран Заев са тотална небивалица. Аз ще бъда доста благополучен, в случай че и във ВМРО-ДПМНЕ, и в Социалдемократическия съюз /партията на Заев – бел.ред./ има хора, които мислят за положителното на Македония ", споделя още Митко Янчев, който е и кмет на град Кавадарци. Той бе и единственият претендент на ВМРО-ДПМНЕ, който завоюва изборите в цяла Македония на локалните избори преди година. Останалите трима претенденти от тази партия са кметове на три села.
Янчев признава, че има проблеми с държанието на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. " ВМРО-ДПМНЕ не би трябвало да се трансформира в султанска партия. Трябва да има разнообразни отзиви и те би трябвало да се почитат. Ние се намираме в това състояние заради мнението на един човек и заради диктатурата ", акцентира той.
" Няма да отговоря непосредствено на въпроса дали имам упоритостите да стана водач на ВМРО-ДПМНЕ. Няма да бъде почтено. Но, в случай че вътре в партията има екип подготвен за работа, формиран от авторитетни лица с ясна визия за посоката, в която би трябвало да се движи ВМРО-ДПМНЕ, имам подготвеност да се включа в него, в това число и да го управлявам ", споделя още той.
На съвещанието на Централен комитет на партията на 20 октомври бе изпъден и членът на Изпълнителния комитет Константин Богданов. Централен комитет изиска дисциплинарна процедура за изключване на Сашо Миялков /братовчед на Никола Груевски и някогашен шеф на контраразузнаването - бел.ред./ и Никола Тодоров /бивш министър на опазването на здравето - бел.ред./. От депутатите пък, които гласоподаваха за конституционните промени, Централен комитет изиска те да върнат мандатите с претекста, че работят срещу волята на жителите.
От партията бяха изключени седемте депутати, които поддържаха конституционните промени. По предложение на Мицкоски бяха изключени Кръстьо Мукоски, Сашо Василевски, Любен Арнаудов, Елизабета Канческа-Милевска, Зечир Рамчилович, Нола Исмайлоска-Старова и Емилия Александрова. Практиката на унищожаване на другомислещите стартира преди десетина дни, когато от изпълнителния комитет бе уволнен заместител генералният секретар на партията Петър Богойевски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР