Готов съм да се върна в България веднага щом имам

...
Готов съм да се върна в България веднага щом имам
Коментари Харесай

Васил Божков потвърди, че е дал показания пред Европейската прокуратура

Готов съм да се върна в България незабавно щом имам физическата опция да направя това. Това съобщи предприемачът Васил Божков, който отговори на журналистически въпроси посредством видеоконферентна връзка от Обединените арабски емирства.

Божков, против който са повдигнати няколко обвинявания, разгласи, че поради дейностите на прокуратурата не може да напусне Дубай. Той обаче удостовери, че на 8 март т.г. е дал показания пред Европейската прокуратура. " Европейската прокуратура ме откри, тъй като аз не се укривам. в Дубай. Намери ме и ме разпита. Не съм споделил нищо друго от това, което имам в сигнала. След това полицията ме откри и ме разпита ", уточни той.  

Бизнесменът твърди, че не е знаел авансово за задържането на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, както и на някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, за които предприемачът твърди, че е бил рекетиран от тях. Той още един път уточни, че е получавал закани, че бизнесът му ще бъде погубен, в случай че не извършва настояванията им, както и че е предавал разнообразни суми персонално на Горанов и Арнаудова.

" Аз не съм нарушител и желая да се върна в България. Всички обвинявания върху мен са измислени ", уточни Васил Божков и добави, че няма неплатени налози, за което увери, че може да покаже документи от Национална агенция за приходите. 

Той добави, че чака да бъде разпитан публично от българските проверяващи управляващи. 

" Не са ме търсили нито от Градската прокуратура, нито от Спецпрокуратурата. Имам възприятието, че те желаят да ме държат надалеч от България ", уточни той.

Васил Божков, против който са повдигнати 19 обвинявания за разнообразни закононарушения, напусна България през януари 2020 година, с цел да не бъде арестуван, и живее в Обединените арабски емирства. Самият Божков твърди, че съдът там е отказал на българските управляващи да извърши настояването на неговата екстрадиция. Дружеството на Божков " Ню Геймс ", провело лотарийни игри, съди България в Страсбург за претърпени вреди, откакто активността му беше прекъсната. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР