Готов съм да продължи диалога с организациите на хората с

...
Готов съм да продължи диалога с организациите на хората с
Коментари Харесай

Петков: Парите за хората с увреждания няма да се намаляват

Готов съм да продължи разговора с организациите на хората с увреждания. Поканих ги на среща на следващия ден в общественото министерство. Това съобщи общественият министър Бисер Петков на брифинг в Министерски съвет преди началото на митинга на 18 национално представителни организации на хора с увреждания.
В понеделник по самодейност на премиера Бойко Борисов бяха оттеглени предложенията за нов метод, по който да се дефинира размера на неработоспособност от лекарските комисии. Петков изясни, че оценка на работоспособността съществува и тя е израз на новия метод за оценка на хората с увреждания, при който водещ е общественият, а не медицинският метод.
" Концепцията за промяна на експертизата на работоспособността, която е импортирана в Народното събрание в края на предходната година, не може да бъде изтеглена. Фактът, е че по тази идея не са произтекли следващи дейности значи,че тя е замразена нагледно казано. И чакаме дружно с представителите на хората с увреждания да продължим диалозите, дали тя може да бъде основа с някой основни промени или в действителност би трябвало да работим по напълно нова идея ", сподели Петков.
Министърът акцентира, че задачата на измененията не е да понижи средствата за поддръжка на хората с увреждания, а по-скоро да реализира по-справедливото им систематизиране и да се лимитират злоупотребите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР