Готов съм да направя всякакви компромиси и отстъпки в името

...
Готов съм да направя всякакви компромиси и отстъпки в името
Коментари Харесай

Борисов: Готов съм на всякакви компромиси в името на народа

Готов съм да направя всевъзможни взаимни отстъпки и отстъпки в името на народа. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на първия брифинг на партията след оповестяването на резултатите от парламентарния избор.
„ Народът на никого не даде независимо право да ръководи. Народът сподели „ Стига сте враждували, намерете метод, тъй като всички гласоподаватели страдат еднообразно ”, съобщи още Борисов.
Той разяснява положението на страната сега. „ Откъде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е изгубил изборите и споделя: „ Нека ГЕРБ да дойдат и да оправят нещата. Той знае какво е положението, в което остави страната. То е провал. Той знае какъв обран бостан е оставил ”, сподели още някогашният министър председател.
„ Не виждам някакъв излаз – вид, в който ГЕРБ, дружно с Движение за права и свободи или с Янев, или с „ Възраждане ”, да ръководи, в случай че ние сме най-праволинейната евроатлантическа партия с всичките си поръчки. Но не виждам и различен вид за ръководство. Ако те ни откажат на нас, ние ще откажем на тях ”, разгласи Борисов.
По думите му най-голямата парламентарно показана партия ще предложи контактни групи – договарящи екипи. Борисов ще помоли персони, който съгласно него са с неоспорим престиж и евроатлантическа ориентировка, като Росен Плевнелиев и Соломон Паси, да договарят с партиите като посредници. 
„ Като се върнат преговорните екипи - след една или две седмици, и кажат, че по 5-6-7 неща няколко партии са съгласни, ще кажем: „ Дайте министрите ”. Гласуваме едно държавно управление, което да влезе, да ги извърши въз основата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа ”, изясни концепцията си Борисов.
Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Томислав Дончев сподели, че картата на България е синя. „ От 31 изборни региона ГЕРБ-СДС печели в 24, Движение за права и свободи - в 5, а „ Продължаваме Промяната ” - в 2 ”, посочи той. И направи подробна разбивка на резултатите по региони, общини и демография, като заключи, че ГЕРБ е удовлетворен от резултата си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР