Готов е проектът за Общ градоустройствен план на община Плевен.

...
Готов е проектът за Общ градоустройствен план на община Плевен.
Коментари Харесай

Готов е проектът за Общ градоустройствен план на община Плевен

Готов е планът за Общ градоустройствен проект на община Плевен. Той бе показан за публично разискване и следва да влезе в Общинския съвет, заяви ръководителят на съвета Мартин Митев.

Той посочи, че нуждата от настоящ организационен проект се обосновава от условия, заложени в изискванията за финансиране по линия на националните оперативни стратегии и други финансови принадлежности.

Едно от главните условия за прилагане на ресурсите по финансовия инструмент JESSICA /Съвместно европейско подкрепяне за стабилно развиване на градските ареали/ е съществуване на настоящ общ организационен проект, уточни Митев. По думите му аналогични условия има за плановете по Оперативна програма "Регионално развиване " и други.

В готовия план е записано, че в края на 2016 година популацията на страната възлиза на 7 101 859 души, в област Плевен живеят 248 138 души, а община Плевен е с население 122 181 души. В документа се акцентира, че съвсем 2 от всеки 5 жилища в общината ще надвишават 80-годишен експлоатационен период по време на действието на проекта.

Проблемът е налице и при сградния фонд и на детските градини в селата, за част от постройките на обществената инфраструктура, които са в неприятно положение. Като районни проблеми е посочено, че до една четвърт от жилищата са необитавани, има изоставени животновъдни комплекси, недобре стопанисвани индустриални територии, липса на съществени инженерни мрежи като канализация и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР