Готов е мащабният графит в Пловдив на символа на българската

...
Готов е мащабният графит в Пловдив на символа на българската
Коментари Харесай

Мащабен графит на символа на българската природозащита брадатия лешояд вече ще посреща гостите на Пловдив


Готов е огромният графит в Пловдив на признака на българската природозащита – брадатия лешояд. Мястото на графит а е фасадата на постройка на EVN Топлофикация , ситуирана на бул. „ Васил Левски “ 236, който е основният вход към града от автомагистрала „ Тракия “. Изображението се осъществя по план " НАТУРА 2000 в България – Нови хоризонти " на „ Зелени Балкани “ по стратегия LIFE на EС.

Брадатият лешояд е величествена птица, достигайки близо 3 метра обсег на крилата и с извънредно атрактивно оперение. Той е една от най-красивите птици в Европа и обект на запазване в Европейската мрежа НАТУРА 2000. Брадатият лешояд се смята за липсващ от страната ни тип.

EVN България подкрепя напъните на „ Зелени Балкани “ за завръщането на типа в страната, като извършва планове за обезопасяване на рискови за птиците въздушни електропроводи от електроразпределителната мрежа.

Графитът е дело на художници от студио „ 140 хрумвания “ - едни от известните графит и-артисти в България. Той е с размери 15 / 7 метра, което е повърхност над 100 кв. м. За неговото изрисуване е употребена профилирана фасадна багра, особено предопределена за външни условия. Боята е устойчива на взаимоотношенията на околната страна. Техниката употребена в реализация на стенописа е обичайната за монументалната живопис. Цветовете са съобразени с това да контрастират на близките здания, само че в същото време са хармонични на небето – естествения хабитат на брадатия лешояд. Реализацията на плана лиши 7 календарни дни.

По същите действия досега EVN спомага на художниците от студио „ 140 хрумвания ” за изобразяването и на графит на белошипа ветрушка на фасадата на учебно заведение в Свиленград.

Съвместните действия на EVN и „ Зелени Балкани “ следват дългогодишното съдействие сред двете организации в действия за отбрана на околната среда.

Видео от изобразяването на графит а:

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР