Готов е констативния протокол от проверката на Медицински надзор. Обществото

...
Готов е констативния протокол от проверката на Медицински надзор. Обществото
Коментари Харесай

Обявиха резултатите от проверката за починалата родилка във Велико Търново

Готов е констативния протокол от инспекцията на " Медицински контрол ". Обществото е доста сензитивно, когато някой почине в болнична среда, изключително за млад живот, по тази причина взехме решение да дадем конференция, а не да пращаме единствено прессъобщение. Това обявиха на конференция доктор Иван Иванов, шеф на общинската болница в Горна Оряховица, откъдето е превозена родилка във Велико Търново след утежняване на положението ѝ, където обаче, макар напъните на лекарите, тя умира

Д-р Иванов изрази още веднъж съболезнования на околните на умрялата родилка, само че попита по какъв начин се работи в такава конюнктура, когато под прозорците има " митинги и набези ", изясни той и съобщи, че е " задължен да отбрани своите сътрудници ".

Той цитира протокола от инспекцията на " Медицински контрол ", излязъл на 17 октомври.

" Пациентката е превозена вярно и навреме към лечебното заведение във Велико Търново ", цитира той отчета. Реанимационните дейности са били единствените вероятни за спасението на родилката, разгласи шефът на болничното заведение в Горна Оряховица.

Тя е била превозена във Велико Търново на 26 август след утежняване на положението ѝ. Искани са експертни мнения от лекари във Варна и " Майчин дом " в София. Реаниматор подозира, че родилката получава ДИК синдром и е по неотложност превозена във Велико Търново, където има по-голям потенциал за лекуване на такива положения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР