Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния

...
Готов е алгоритъмът на така наречената пътна карта на имунизационния
Коментари Харесай

47 мобилни екипа за ваксинация ще работят в цялата страна

 Готов е логаритъмът на по този начин наречената пътна карта на имунизационния развой, която включва логистиката и организацията на кабинетите за имунизация. Това заяви шефът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров след среща сред министъра на опазването на здравето проф., ръководителя на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов и представители на шестте районни здравни инспекции, отговарящи за организацията по имунизирането против COVID-19.

Той изясни, че в страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за имунизация. Те ще разполагат с всичко належащо за процеса по имунизиране против коронавирусна зараза.

" Готовността за имунизация, както от лекари, медицински сестри, работещи в лечебните заведения, по този начин и от фармацевтите и стоматолозите, е 33% за страната ", сподели доктор Паздеров. По думите му за София-град записалите се за имунизация са съвсем 7800. Той чака броят на искащите да се имунизират да се усили.

" Имайте поради, че Европейска комисия, след регистрацията и разрешението на имунизацията, ще има и характерност на този артикул, която ще бъде конкретизирана. Все отново приказваме за лекари, за здравни служащи. След като излезе тази характерност, аз съм сигурен, че броя ще бъде доста повече ", добави доктор Паздеров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР