Готов е алгоритъмът на т. нар. пътна карта на имунизационния

...
Готов е алгоритъмът на т. нар. пътна карта на имунизационния
Коментари Харесай

Кампанията по ваксинация у нас поверена на 47 мобилни екипа

Готов е логаритъмът на така наречен " пътна карта на имунизационния развой ", която включва логистиката и организацията на кабинетите за имунизация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за имунизация, които ще разполагат с всичко належащо за процеса по имунизиране против коронавирусна зараза, излиза наяве от известие на единния информативен портал за мерките срещу COVID-19.

София е подготвена за старта на имунизацията, разгласи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов, шефът на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев, шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов и ръководителя на Координационния съвет по имунизирането проф. Красимир Гигов тя направи оглед на построения пред РЗИ-София пункт за имунизация.

" Тук ще се организира имунизацията. Ваксината е доброволна и безвъзмездна. Гражданите могат да се осведомят от електронните табла, има къде да седнат, до момента в който чакат. Две коли за спешна помощ ще чакат до пункта за имунизиране, с цел да може при пораждане на незабавна здравна потребност да бъде обслужен пациентът. Организацията в столицата е направена на задоволително високо равнище. Имаме подготвеност да разкрием още два такива пункта пред огромни хранителни вериги ", изясни здравният министър.

Пунктът ще работи от 6.30 до 20.30 часа и ще може да слага ваксини приблизително на към 84 индивида дневно, пресметна шефът на Столичното РЗИ доктор Пенчев. Самата имунизация ще лишава към 20 минути на пациент.  " До започване на имунизацията ще имаме отговор и къде ще се вписва, че даден човек се е ваксинирал ", изясни проф. Ангелов.

Предоставяме 8 подкрепящи екипа, които да са разполагаем на РЗИ, с цел да им оказват помощ, когато стартират имунизациите,  означи на собствен ред Фандъкова и удостовери, че е подготвена да се имунизира. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР