Готов да покрие нуждите на съвременния дом, превзет от мултимедийните

...
Готов да покрие нуждите на съвременния дом, превзет от мултимедийните
Коментари Харесай

Mercusys AC12 – достъпен рутер за мултимедийния дом и SOHO

Готов да покрие потребностите на актуалния дом, високомерен от мултимедийните занимания, този нов за българския пазар модел е наличен и като цена

Двубандовият рутер Mercusys AC12 покрива ежедневни потребности от интернет на актуалния дом и има привлекателна цена (снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Mercusys AC12 е наличен двубандов рутер за всички, които държат на мултимедийното наличие. Четирите му антени излъчват сигнал в честотните ленти 2,4GHz и 5GHz. Рутерът поддържа и 2,4GHz мрежа за посетители, където правата могат да бъдат лимитирани от притежателя на мрежата. Има и модул за така наречен наставнически надзор. Преносният потенциал доближава 1167 MB/s. Така Mercusys AC12 е подготвен да поддържа постоянна интернет връзка, каквато е нужна за един нормален дом или малко студио.

Днес домовете ни са все по-пълни с устройства, които се нуждаят от връзка към интернет. Компютър или два, няколко смарт телефона, таблети и все по-многобройните домашни електроуреди с уеб-управление изискват, в общия случай, не прекомерно интензивна, само че непрекъсната връзка към мрежата. Mercusys AC12 е наличен двулентов маршрутизатор, кадърен да покрива тези ежедневни потребности.

 

Свързаност

Неговите четири антени излъчват сигнал на честоти 2,4GHz (300 Mbps) и на 5GHz (867 Mbps), при което машинката обезпечава 1200 Mbps съгласуваност (откъдето идва и името – AC1200).

Въпросните 300Mbps в честотната лента на 2,4GHz е положително решение за сърфиране в мрежата, чат и е-поща, а обезпечаваните 867 Mbps върху преносната 5GHz лента покриват по-интензивните приложения като да вземем за пример HD видео и игри.

Двете честоти работят по едно и също време, тъй че всички приложения да се извършват безпрепятствено и безпроблемно.

Дизайн

Mercusys AC12 има обикновен дизайн, с който елементарно и ненатрапчиво се вписва в съвсем всевъзможен интериор. Лек е, което прави елементарно окачването му на стена чрез плануваните отвори за фиксиране посредством два носещи винта.

На гърба му са скрити всички информационни интерфейси за входно-изходните кабелни връзки – WAN порт в блестящо оранжев цвят, 4 LAN врата за кабелно свързване на местни устройства, гнездо за включване на зареждането и предпазлив бутон за връщане на фабричните настройки (reset) – в резюме всичко, което човек чака да откри като средства за ръководство на един характерен домакински рутер.

Предният панел има няколко светодиодни знака, групирани в две поредици. Първата група включва знак за съществуването на електрозахванване, за връзка към WAN мрежата, за действие на мрежата на 2,4GHz и още един за работа в 5GHz обсега. Другите четири знака на Mercusys AC12 подхождат на четирите LAN врата и светят единствено тогава, когато се употребяват съответните кабелни връзки.

Настройване

Mercusys AC12 е елементарен за конфигуриране. Интуитивен интерфейс във тип на уеб-страница води потребителя малко по малко в процеса на конфигуриране, отнемайки броени минути.

Общо взето са задоволителни три стъпки:

Добро покритие

Четирите антени на Mercusys AC12 обезпечават положително покритие и постоянен сигнал. Слабите връзки и спиранията са спомен от предишното. Точно както може да се чака от един актуален рутер.

Родителски надзор и посетители

Интерфейсът за конфигуриране на рутера включва и модул за наставнически надзор. Родителите могат да ръководят достъпа, като основат черен лист или бял лист на интернет-локациите. Те могат и да лимитират времето за уеб-достъп за децата.

Сигурността на безжичната Wi-Fi мрежа се базира на протоколите за криптиране WPA-PSK и WPA2-PSK, които се употребяват „ обичайно “ за домашни мрежи.

Има и опция да се сътвори под-мрежа за посетители, с цел да не се компрометира сигурността.

Окомплектовка и цени

Рутерът се доставя с всичко, което му е належащо за работа – наред със самото устройство в кутията са неговото зареждане и инструкцията за инсталиране. У нас Mercusys AC12 се предлага на цена към 40 лв..
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР