Гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една

...
Гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една
Коментари Харесай

С необичайни инциденти премина гостуването на Националната опера и балет с „Хиляда и една нощ” в Пловдив

Гостуването на Националната опера и балет с „ Хиляда и една нощ” на Античния спектакъл мина с необикновени произшествия. Още при започване на представлението трибуните утихнаха, тъй като уловиха тоталната липса на синхрон, а публиката гледаше безмълвно без да приветства артистите. Последва поредност от гафове с няколко счупени лъкове в сцената с Шахриар по време на лов, оповестява trafficnews.bg.

Ситуацията стана трагична, когато в края на първо деяние Цецо Иванов (Шахриар) изпусна прима балерината Марта Петкова (Шехерезада) и всичко в представлението излезе отвън надзор. Двамата доиграха сцената, само че очевидно не бяха в синхрон и това провокира цялостен безпорядък зад кулисите. Все отново първо деяние бе доиграно. Началото на второто обаче още веднъж започва със фал. Първоначално музиката не потегли, а по-късно зазвуча погрешен откъс. Това накара артистите да изоставен сцената и пред публиката застана художественият началник на балета на Националната опера Александър Александров.

„ Станахте очевидци на механически проблем. Марта Петкова и Цецо Иванов се върнаха преди дни от Мариинския спектакъл, където играха същия театър. За благополучие, са добре. Ще им дадем дребна пауза да се съвземат. Имайте малко самообладание, ще продължим”, разгласи той, а публиката поддържа артистите с овации.

Александров изрече и едно извънредно изречение, че публиката на Античния спектакъл може би е станала очевидец на края на една славна кариера, без да прецизира, за коя от звездите става дума.

Представлението мина под знака на голямото напрежение, само че във втората част въпреки всичко артистите се събраха и почетоха публиката си. Потопиха трибуните в хубостта на балетното изкуство, а на финала Цецо Иванов коленичи пред Марта Петкова в символ на почитание и да се извини за професионалния гаф.

Зрителите се изправиха на крайници и приветстваха трупата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР