Гостите на спектакъла, с който стартира Европейската столица на културата,

...
Гостите на спектакъла, с който стартира Европейската столица на културата,
Коментари Харесай

Одеяла и шалове за откриването на Европейската столица на културата

Гостите на спектакъла, с който започва Европейската столица на културата, ще получат шал или одеяло с логото на „ Пловдив 2019 “. „Одеялата са розови – за момиченца, сини – за момчета, и бежови за елфите“, изясни кметът на Пловдив Иван Тотев и се зави с бежово одеяло. От шаловете има повече цветове – измежду тях има и червени, които съгласно Тотев са за Българска социалистическа партия. Шаловете и одеялата са общо 30 000. Раздаването им ще стартира в 17.30 часа на 12 януари – час и половина преди старта на събитието.

 totev_s_odeyalo Колко тъкмо костват поларените шалове и одеяла, не беше обявено тъкмо, само че съгласно шефа на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев за одеялата са платени под 15 000 лева Това прави цената на одеяло под 1 лев. Обществена поръчка за доставката на шаловете и одеялата не беше оповестена, което Иван Тотев изясни с обстоятелството, че цената им е под прага за конкурс. В такива случаи е редно да се разгласява публикация за събиране на предложения, само че това не беше направено.

В деня на откриването целият център на Пловдив ще е пешеходна зона, в която няма да се пускат коли. Това важи за карето сред централните булеварди „ 6 септември “, „ Източен “, „ Хр. Ботев “ и „ Руски “.

Засега няма удостоверение за присъединяване на премиера Бойко Борисов в откриващото събитие на Културната столица. Ще участват обаче ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и еврокомисарят Мария Габриел.  totev_s_odeyalo_1

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР