Гостите на хотелите понякога взимат със себе си вещи, които

...
Гостите на хотелите понякога взимат със себе си вещи, които
Коментари Харесай

Какво може да вземете от хотела, без да станете крадец

Гостите на хотелите от време на време взимат със себе си движимости, които в действителност не би трябвало да прибират. Това може да бъде приравнено даже с кражбата.

Напоследък от ден на ден хотели губят огромни суми поради това, че посетителите им взимат със себе си предмети от многократна приложимост, които в действителност би трябвало да оставят на мястото им.

Всъщност изобщо не е мъчно да се сформира лист на предметите, които може да си вземете на потегляне от хотела. Най-често това са неща за еднократна приложимост и средства за персонална хигиена.



Няма правила за това какво може посетителят да вземе със себе си от хотела. Навсякъде има разнообразни условия, с които екскурзиантът е задължен да се запознае.

И въпреки всичко, има универсално предписание - той може да вземе в багажа си на потегляне това, което е предопределено единствено и само за него. Така, че да облекчи престоя си.

Сред тези предмети са:

сапун (soap);

шампоан (shampoo);

душгел (shower gel);

найлонова шапка за душ (shower cap);

комплект за шиене (sewing kit);

писалищен материали (stationery);

комплект за почистване на обувки (shoe shine kits);

дарове от хотела;

пантофи (slippers).

Някои хотели считат, че дребни предмети с логото им могат да бъдат добра реклама при потреблението им на публични места. Затова и оферират разнообразни движимости, които може да приберете на потегляне.

Има движимости, които може да вземете със себе си без терзания, че ще ви обвинят в кражба, само че дали си коства:

Много от клиентите събират след себе си вестници, оставени в хотелските стаи.

Сред другите " движимости " са чаят, кафето и захарта тук-там, където те се оферират.

Пластикете за отключване на стаите и ключовете, които гостите обичат да резервират за спомен, също влизат в този лист. Но въпросът е дали си коства това.



Често чиновниците в отелите преброяват хавлиите и халатите, бельото, пепелниците и даже съдовете. Ако изнасяте тези неща, се смята за кражба.

А в някои страни, изключително в Африка и Азия, може да получите за това действителна присъда в пандиза. pochivka.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР