Гости на двама абитуриенти подариха ново спално бельо на Второ

...
Гости на двама абитуриенти подариха ново спално бельо на Второ
Коментари Харесай

Вместо цветя за бала - гости на абитуриенти помогнаха на Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас

Гости на двама зрелостници подариха ново спално долни дрехи на Второ детско поделение на УМБАЛ Бургас. Парите, предопределени за букети, те са дарили за благотворителна идея, определена от двамата другари от детинство - Дарина Джеджева и Кирил Койчев. " Пожелахме да не ни се купуват цветя и сложихме кутия на бала, в която всеки можеше да остави сума, предопределена за цветята ", споделя Дарина. В тяхното семейство това се трансформирало в традиция - по същия метод постъпила на бала си по-голямата й сестра. От нейните букети била купена маса за тенис за деца без родители, живеещи в център за настаняване от фамилен вид.

По концепцията на Дарина се запалил и приятелят й Кирил. С парите от двата бала решили да поддържат Второ детско поделение, с цел да може от дарението да се употребяват повече хора. Попитали коя е най-наложащата потребност - оказало се, че е спалното долни дрехи, тъй като при децата то се сменя доста постоянно и бързо се амортизира. Комплектите с радостни претекстове към този момент са доставени в отделението и предадени на завеждащата - доктор Хрипсиме Каспарян. " Бях в течение на цялата самодейност, благодаря на тези младежи, които ни развълнуваха с техния жест и помогнаха дребните ни пациенти да се усещат по-комфортно ", сподели тя.

Дарина е приключила Немската езикова гимназия, а Кирил - Английската. И двамата се надяват да продължат образованието си в университет, по компетентност, която са избрали и с упражняването на езика, който са изучавали в Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР